A makói önkormányzatot nem érdekelte az Autómentes Nap és az Európai Mobilitási hét

A megye nagyobb városaiban voltak programok szeptember 16-22. között, sőt még a kevesebb mint 3 ezer lakosú Ruzsán is kedveskedtek a kerékpárosoknak. A makói városvezetést nem érdekelte a téma.

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Idén 193 magyar önkormányzat csatlakozott a felhíváshoz, melynek hazai koordinátora az Technológiai és Ipari Minisztérium volt. A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Továbbá a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra hívják fel a figyelmet.

Ehhez a felhíváshoz csatlakozott Szeged, ahol bicikliverseny volt, bringás reggeli, gyermekműsorok és több szervezet is kitelepült a Dugonics térre. Szentesen a Jövendő utcai kereszteződés és a Klauzál utcai rendelőhöz bevezető kereszteződés között lezárták az utat és sportvetélkedőt tartottak óvodásoknak. Kisteleken szeptember 17-én családi napot tartottak, 19-én bringaverseny volt. Az autómentes napon bringás reggelivel kedveskednek a kerékpárosoknak, gyalogosoknak. Csongrádon futóverseny volt Szentesre, az autómentes napon bringás reggeli. Így volt ez Ruzsán is, finomsággal vártak minden kerékpárost a a Fincsi terasznál. Hódmezővásárhelyen kerékpártúrát tartottak Mártélyra.

Makón az önkormányzat nem szervezett külön programot erre az alkalomra. Pedig a dr. Buzás Péter vezette önkormányzat még nagy hangsúlyt fektetett a mobilitás heti rendezvényekre. Ezekből több fotót is láthatunk a minisztérium által működtetett Facebook oldalon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elkezdődött ,,Muki” újabb pere Szegeden

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.

Tovább olvasom »