A makóiak nem érzik úgy, hogy virágos városban élnének

Mint arról beszámoltunk, a 30 ezer lakosnál kisebb települések között Makó lett a legvirágosabb város az országban. A Makói Csípős cikkét elárasztották a hozzászólások, a makóiak nem igazán értik, hogyan kapta meg a város az elismerést. (A kiemelt fotó archív.)

A cikkünkhöz érkezett hozzászólások a facebbok megosztásnál találhatóak, a legérdekesebb véleményeket az elismeréssel kapcsolatban pedig kigyűjtöttük:

,,Hiába a propaganda duma, Makó ronda, koszos és sötét hellyé válik.”
,,Ha Makó lett a legvirágosabb, akkor ez egy vicc verseny..”
,,Én is meglepődtem, megnézték?!”
,,Előtte napokig suvickolták azt a részt, amit meg akartak mutatni.”
,,Egyébként a szökőkút körül, meg a hivatal előtt kihelyezett virágládák tényleg szépek. A virágágyások is. Húsvétkor is milyen kedvesen fel lettek díszítve! Nagyon is szép volt. Csak a város nem ennyiből áll. Másutt mindenütt gaz és szemét. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy igénytelenek is lettünk. Szemét, eldobált alkoholos üvegek mindenütt.”
,,A szétkorhadt , életveszélyes platánsor a Deák Ferenc utcában bármikor rádőlhet a kerékpárúton tekerő kisiskolásokra például.”
,,Hogy néz ki a rózsák alatt a mulcs. Lustaság látszik az egész városon. Mekkora aszály volt és egész nyáron egyszer sem voltak képesek a lajtos kocsival végigmenni, meglocsolni a sövényeket.”
,Ilyen hanyag főkertésze még nem volt a városnak! A város nemcsak a Főtérből áll!”
,,Hát ha ez szép akkor hogy nézhet ki a többi!!??”
,,Ha csak a főteret látta aki díjazta akkor oké. De 50m-re a központtól csak gaz és szaladgáló patkányok vannak. Sose lesz már olyan, mint amilyen régen volt Babika idejében.”
,,A központi rész ,mi van a távolabbi városrészekkel? Nekem Szentes sokkal szebb és rendezettebb.”
,,Ez a hír meglepetés, mert csak nagyra nőtt gazos rèszeket látok, ès nem kevés szemetet ami nem magától kerül az utcákra.”

Makó a fideszes vezetés előtt

A legkevesebb zöldterülettel rendelkező magyar városok között volt 1990-ig Makó, majd dr. Buzás Péter polgármestersége alatt több elismerést is nyert a város a Virágos Magyarországért versenyben. 2004-ben a fődíjat, 2007-ben és 2012-ben az ,,Arany Rózsa” díjat, 2010-ben a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztérium díját, 2009-ben a Város és Faluvédők Szövetségének díját, 2013-ban a Természetvédelmi díjat nyerte el. 2006-ban az év főkertésze makói volt, Ádok Jánosné. Továbbá az Európai Ezüstérmes Város díjat is bezsebelhette Makó.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink