A makóiak nem érzik úgy, hogy virágos városban élnének

Mint arról beszámoltunk, a 30 ezer lakosnál kisebb települések között Makó lett a legvirágosabb város az országban. A Makói Csípős cikkét elárasztották a hozzászólások, a makóiak nem igazán értik, hogyan kapta meg a város az elismerést. (A kiemelt fotó archív.)

A cikkünkhöz érkezett hozzászólások a facebbok megosztásnál találhatóak, a legérdekesebb véleményeket az elismeréssel kapcsolatban pedig kigyűjtöttük:

,,Hiába a propaganda duma, Makó ronda, koszos és sötét hellyé válik.”
,,Ha Makó lett a legvirágosabb, akkor ez egy vicc verseny..”
,,Én is meglepődtem, megnézték?!”
,,Előtte napokig suvickolták azt a részt, amit meg akartak mutatni.”
,,Egyébként a szökőkút körül, meg a hivatal előtt kihelyezett virágládák tényleg szépek. A virágágyások is. Húsvétkor is milyen kedvesen fel lettek díszítve! Nagyon is szép volt. Csak a város nem ennyiből áll. Másutt mindenütt gaz és szemét. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy igénytelenek is lettünk. Szemét, eldobált alkoholos üvegek mindenütt.”
,,A szétkorhadt , életveszélyes platánsor a Deák Ferenc utcában bármikor rádőlhet a kerékpárúton tekerő kisiskolásokra például.”
,,Hogy néz ki a rózsák alatt a mulcs. Lustaság látszik az egész városon. Mekkora aszály volt és egész nyáron egyszer sem voltak képesek a lajtos kocsival végigmenni, meglocsolni a sövényeket.”
,Ilyen hanyag főkertésze még nem volt a városnak! A város nemcsak a Főtérből áll!”
,,Hát ha ez szép akkor hogy nézhet ki a többi!!??”
,,Ha csak a főteret látta aki díjazta akkor oké. De 50m-re a központtól csak gaz és szaladgáló patkányok vannak. Sose lesz már olyan, mint amilyen régen volt Babika idejében.”
,,A központi rész ,mi van a távolabbi városrészekkel? Nekem Szentes sokkal szebb és rendezettebb.”
,,Ez a hír meglepetés, mert csak nagyra nőtt gazos rèszeket látok, ès nem kevés szemetet ami nem magától kerül az utcákra.”

Makó a fideszes vezetés előtt

A legkevesebb zöldterülettel rendelkező magyar városok között volt 1990-ig Makó, majd dr. Buzás Péter polgármestersége alatt több elismerést is nyert a város a Virágos Magyarországért versenyben. 2004-ben a fődíjat, 2007-ben és 2012-ben az ,,Arany Rózsa” díjat, 2010-ben a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztérium díját, 2009-ben a Város és Faluvédők Szövetségének díját, 2013-ban a Természetvédelmi díjat nyerte el. 2006-ban az év főkertésze makói volt, Ádok Jánosné. Továbbá az Európai Ezüstérmes Város díjat is bezsebelhette Makó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink