A Maros makói szakaszán is találtak gyermekáldozatot a romániai csónakbalesetből

Magyarországon találhatták meg hétfőn a Maros romániai szakaszán múlt vasárnap történt csónakbaleset egyik gyermekáldozatának holttestét – írta az Arad megyei rendőrségre hivatkozva az Agerpres román hírügynökség.

Az Arad megyei rendőröket a magyar hatóságok értesítették, hogy hétfőn 14 óra körül egy gyermek holttestére bukkantak a folyóban, Makó környékén. Az MTI a román hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy egy fiúgyermek holtteste került elő.

Az Arad megyei rendőrök egy csoportja Magyarországra utazott, hogy azonosítsák, a holtest a múlt vasárnap a Maros romániai szakaszán történt csónakbaleset egyik kiskorú áldozatáé-e. A román hatóságok az elmúlt hétvégén egy hároméves gyermeknek és két felnőttnek a holttestét is megtalálták, míg a két kiskorút – egy 7 és 10 év közötti kisfiút és kislányt – tovább keresték.

A romániai balesetben eltűnteket a Maros magyarországi szakaszán, Nagylak és Makó között is keresik a magyar mentőegységek, miután a román hatóságok a segítségüket kérték. Az Arad megyei rendőrség kedden szabadon bocsátotta a felborult csónakot vezető, hétfőn őrizetbe vett 33 éves férfit, aki négy másik felnőttel és három gyerekkel együtt élve került ki a vízből.

A férfi szabadlábon védekezhet az ellene gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult bűnvádi eljárás során. A rendőrségi vizsgálat nyomán kiderült, hogy a gyanúsítottnak nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és ittas volt a baleset idején. A csónakot nem íratták forgalomba, és többen ültek benne a megengedettnél.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi múlt vasárnap 20.40 óra körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A település közelében tizenegy ember – öt felnőtt és hat kiskorú – ült be a csónakba, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya mindössze annyit közölt, hogy egy ismeretlen azonosságú holttestet emeltek ki a folyóból és még tart az azonosítása.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink