Jelentkezett a fűnyírásra egy hevesi cég, de a roma önkormányzat elnökének cége nyerte ismét

A makói önkormányzat közbeszerzést írt ki zöldfelületi fűnyírás tárgyában. Három pályázat érkezett, kettőt érvénytelenítettek végül a makói roma önkormányzat elnöke és képviselője által vezetett cég kapta meg a munkát.

Mint arról már 2021-ben írtunk, több városi pályázatot is a makói roma önkormányzat elnöke (Farkas Tamás) és képviselőjének (Petrovics Attila) cége nyert el és bevételük szinte teljes egészében önkormányzati megbízásokból származik. A tendencia folytatódik, a közbeszerzésről csak bizottsági ülésen tárgyaltak, nem került a testület elé.

Ebben az olvasható, hogy a felhívásra jelentkezett Csányi Erika, szegedi egyéni vállalkozó, a Liziko NN Kft. nevű nagyrédei (Heves megye) cég és a már említett Gold-Pefa Kft. Ők sorrendben 18, 19, 17 forint/négyzetméterért vállalták a fűnyírást.

Amellett, hogy a makói roma önkormányzati vezetőkhöz kötödő cégé volt a legjobb ajánlat, a másik kettőt kizárták, ugyanis nem teljesítették a hiánypótlást.

A Gold-Pefa fő tevékenysége 2021-ben még a bontás volt, azóta a nyilvánosan elérhető adatokból kiderül, hogy váltottak zöldterület-kezelésre. Az utolsó ismert létszámi adat 2 fő, azonban a tavalyi évről még nem tették közzé a pénzügyi beszámolójukat. A város honlapjára feltöltött vagyonnyilatkozatukban mind a ketten feltüntették a céget.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink