A maroslelei és a földeáki önkéntes tűzoltók is támogatásban részesülnek

2020-ban ismét hétszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem, ebből százmilliót az önkéntes mentőszervezetek kaptak, a fennmaradó hatszáz millió forint a tűzoltó egyesületekhez kerül. A földeákiak 1 millió 39 ezret, a marosleleiek 390 ezer forintot kapnak. (Kiemelt fotó: Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete bemutatót tart/2019.)

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra idén hatszázegy egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Folyamatosan nő az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek száma, az idei évben már ötvenöt önkéntes tűzoltó egyesület rendelkezik az önálló beavatkozás jogkörével, a tervek szerint év végéig további öt egyesület kerül ebbe a körbe.

A Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület 123.700 forintot kapott működési támogatásként, 128.566 forint értékben egy benzinmotoros láncfűrészt, 137.831 forint értékben kéziszerszámokat és egyéb felszereléseket.

A Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 346.469 forintot kapott működésre, 200.000 forintot eszközbeszerzésre, 479.271 forint értékben tűzoltó bevetési védőruhát, vágásbiztos ruhát és tűzoltó védőcsizmát, valamint 13.649 forintért szikracsapót.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

94 éve született Hankiss Elemér, Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink