A maszkviselés ellen tüntettek a Hősök terén

A rendőrök egymás után figyelmeztették az embereket a szabályok betartására vasárnap délelőtt, amikor a Hősök terén több ezer demonstráló gyűlt össze a Vegyük vissza az életünket! című tüntetésen, melyet a vírustagadó Gődény György szervezett. Őt egyébként igazoltatták is. (Kiemelt fotó: Béli Balázs / Alfahír.)

Nem vagyunk mi betegek

– mondták a rendőröknek a tüntetők, emellett azt skandálták, hogy szeretnék visszakapni a járvány előtti életüket, írja a 168.hu.

A Hősök terén a rendőrök egymás után figyelmeztették az embereket arra, hogy vegyék fel a maszkot –írja a 186.hu –, azonban a portál helyszíni tudósítója szerint amint hátat fordítottak az egyenruhások, a demonstrálók máris levették a védőeszközt.

A szervezők vallási eseményként jelentették be a tüntetést, a rendőrség azonban később rendezvénynek minősítette azt, így elkezdtek oszlatni.  A tömegben nyugdíjasok és babakocsival érkező fiatalok is voltak.

Délben a tömeg nagy része szétszéledt, akik pedig ott maradtak, egyebek mellett azt skandálták: ,,rabok tovább nem leszünk”.

Később a Városligetben folytatták a tüntetést, mondván ,,itt lehet szabadon vallást gyakorolni, beszélgetni.” A rendőrség honlapján azt írta, a tüntetés jogellenes volt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink