A Médiatanács figyelmeztette a Makói Városi TV-t

A Médiatanács döntése alapján a Makói VTV kétszer megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényt – derül ki a grémium szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből.

A televízióban egy építészeti cég szolgáltatásairól, termékeiről reklámszerű többletinformációk hangzottak el a pozitív tulajdonságok kiemelésével. Egészen pontosan a következőt állapította meg a Médiatanács:

,,2021. április 14-én 18 óra 53 perc 53 másodperctől közzétett valamint 21 óra 53 perc 52 másodperctől megismételt „ÉPI-TECH Magazin” című műsorszámmal összesen két alkalommal megsértette az Smtv. 20. § (3) bekezdését, ezért az Mttv. 186. §-a alapján figyelmezteti a Médiaszolgáltatót és kötelezi, hogy a határozat közlésétől számítva haladéktalanul tegyen eleget a jogszerű magatartás követelményének és tartózkodjék a jövőbeni jogsértésektől.”

Az idézett bekezdés a következő jelenti: ,,A burkolt kereskedelmi közlemény médiatartalomban történő közzététele tilos.”

A Médiatanács megállapította, hogy az említett műsorral ,,nem sértette meg az Mttv. 31. § (1) bekezdése b) pontjában foglalt rendelkezést.” Ez pedig azt szabályozza, hogy ,,nem hívhatnak fel közvetlenül áru megvásárlására vagy bérlésére, illetve szolgáltatás igénybevételére.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink