A megismételt választás után még nagyobb fölénnyel nyertek az ellenzéki jelöltek

Jászberényben Budai Lóránt október 13-án mindössze 14 vokssal kapott többet fideszes ellenfelénél – Szabó Tamásnál –, most 3000-nél is több szavazat volt a különbség kettejük között. Szekszárdon a fideszes óvás ellenére is ellenzéki többségű lesz a közgyűlés, miután a két választókörzetben megismételt választáson újra győzni tudtak az ellenzéki jelöltek.

Jászberényben azért kellett megismételni a választást, mert a területi választási bizottság szerint egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni. Például a bizottság szerint idegenek mentek a szavazókörökbe, „a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlanul mozogtak”, illetve szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás is történt. Mindezt a Szegedi Ítélőtábla is helybenhagyta.

Napközben már feltűnő volt, hogy jóval többen járultak az urnákhoz, mint szűk egy hónappal korábban.

A jászberényiek megmutatták, hogy nem lehet velük szórakozni

– ezt nyilatkozta vasárnap este a jobbikos, de az összes ellenzéki párt által támogatott Budai Lóránt, amikor már biztossá vált, hogy a megismételt polgármester-választáson is ő tudott győzni.

Szekszárdon nem egyszerű helyzet állt elő október 13-án: a polgármester a fideszes Ács Rezső maradt, a közgyűlésbe azonban kettővel több ellenzéki képviselő került be. A Fidesz így két körzetben – ahol ellenzékiek nyertek – megtámadta az eredményt, a bíróság pedig helyt is adott ennek.

Haág Éva, eddigi fideszes alpolgármester 83 szavazattal kapott ki Csötönyi Lászlótól, az Éljen Szekszárd jelöltjétől (októberben csak 16 voks volt a különbség), Szegedi Attila (Fidesz) pedig 76–tal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki Faragó Zsoltnál, miközben egy hónappal ezelőtt még csak 14 voks döntött Faragó javára.

(Kiemelt kép: Béli Balázs/Alfahír)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább »

Jobbik: Orbánék sunyiban legalizálták a választási csalást

Egy salátatörvénybe csomagolva Orbánék ismét egy merényletet hajtottak végre a jogállam ellen. A lakosság adminisztrációs terheinek csökkentésére hivatkozva – pontosabban ennek álcája mögött – legalizálták a voksturizmust – hívja fel a figyelmet közleményében az ellenzéki párt.

Tovább »

150 benzinkutat ellenőrzött egy nap alatt a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn megkezdte a benzinkutak ellenőrzését, az első nap mérlege pozitív, egyetlen üzemeltető se követett el jogszabálysértést – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink