A nap témája: 1,4 millió áram- és 900 ezer gázfogyasztó esik majd ki a rezsicsökkentésből

Az ATV kérdésére elárulta a Technológiai és Ipari Minisztérium, hogy tudomásuk szerint hány magyar háztartás fogyaszt földgázt és áramot az átlag alatt és felett, vagyis hány háztartásnak kell majd a rezsicsökkentett árnál többet fizetnie a rezsiért.

A minisztérium közlése szerint

az áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,6 átlagfogyasztású vagy az alatti fogyasztó van, vagyis 1,4 millióan fogyasztanak az átlag fölött. A gázellátásban 3,5 millió fogyasztóból 2,6 millióan vannak az átlagon vagy az alatt, így 900 ezer fogyasztó esik ki.

,,Aki túl van a sávhatáron azok nagy része is, közel van az átlagfogyasztáshoz, tehát kis odafigyeléssel sávhatár alatt tud maradni” – írta válaszában a minisztérium.

Mint a múlt héten kiderült, a kormány – talán megriadva a bejelentés utáni reakcióktól – az átlag fölött fogyasztóktól sem a teljes piaci energiaárat kéri el, hanem bevezeti a ,,lakossági piaci ár” nevű kategóriát, ami egy szintén támogatott, de a rezsicsökkentettnél magasabb árat jelent. Ez a köztes ár a villamosenergia esetében 70,10 forint/kWh, gáznál pedig 747 forint/ köbméter.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

7 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

A Pápay diákjai kapták a sütivásár megmaradt finomságait

Az adventi gyertyagyújtáson jótékonysági sütivásárt tartott az Angyalsóhaj Alapítvány. A vasárnapi akcióra összegyűlt süteményekből megmaradt, becsomagolt finomságokat a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola diákjai kapták meg – adta hírül a polgármester férjéhez köthető szervezet.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »