A nap témája: 168 pácienst hívott fel az orvos, mire sikerült 55-öt találni, aki elfogadta a kínai vakcinát

Megérkezett a háziorvosokhoz az első kínai vakcinaszállítmány, amellyel itthon az időseket kezdték oltani. Egy budapesti háziorvos ennek kapcsán az ATV Híradójának azt mondta: azok közül, akikkel előzetesen egyeztette a kínai vakcinát, végül sokan lemondták. Meglátása szerint a lakosság nagy része nyugati oltóanyagot szeretne.

Praxisonként egyébként átlagosan 55 embernek elegendő mennyiségű vakcina érkezik, Nagyivánban ennél kevesebbet kaptak: ide 31 darab jutott.

Nekem se volt jó véleményem róla, de mióta Orbán Viktor evvel akarja magát beoltatni, én is így voltam vele, hogy beoltatom

– nyilatkozta az ATV-nek egy páciens, majd arra a kérdésre, hogy ezt komolyan gondolja-e, a következő választ adta:

Nem komolyan, de hát ezt kaptam.

A férfi a Pfizer vakcinájával szerette volna beoltatni magát, de a virológusokat hallgatva úgy döntött, bármelyik oltás jobb, mintha elkapná a vírust.

Nagyiván háziorvosa, Szalay Viktor azt mondta:

Az idősebb korosztály az összes gyerekkori betegség elleni vakcinálást pont ilyen típusú vakcinával kapta meg. Tehát a szervezetünk ehhez hozzá van szokva, van hosszú távú tapasztalatunk vele, és véleményem szerint teljes biztonsággal alkalmazható.
 

A Budapesten háziorvosi szolgálatot ellátó Tóth Ildikóhoz is szerda délelőtt érkezett a kínai vakcina. A Híradónak megmutatta, ezen oltóanyag tárolása lényegesen egyszerűbb: azok ugyanis a rendelőben, az ablak melletti hűtőben vannak.

Így néz ki egy vakcina, előre töltött fecskendőben van, ami együtt van a tűvel, és ezek a legkönnyebben kezelhetők, mert nem kell külön az ampullából felszívni, tűcsere, kiválóan használható

– mondta.

Arra a kérdésre, ajánlaná-e a pácienseknek, azt felelte:

Én igazándiból egyik vakcinát sem ajánlom egyik betegemnek sem, mindenkinek elmondjuk, melyik milyen típusú vakcina, és mindenki eldönti, hogy mit szeretne.


A doktornő és asszisztense egyébként 168 pácienst hívott fel, mire sikerült 55-öt találni, aki elfogadta a kínai oltóanyagot, végül pedig közülük is sokan meggondolták magukat.

Korosztály szerint kaptuk meg a NEAK-tól a listát, aki nem kéri az általunk most felkínált kínai vakcinát, annak azt mondtuk, hogy hát akkor most el tetszik ballagni a sor végére, majd ha kapunk Pfizer vakcinára lehetőséget, ami jelenleg hetente 10 ember az oltópontban, akkor egyszer majd sorra tetszik kerülni

– mondta a háziorvos.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »