A nap témája: ’98-ban Orbán még teljesen mást gondolt az akkumulátorgyárakról

Azt azért most már mindenki kezdi felfogni, hogy Orbán Viktor nem az elvek ember – leginkább csak a hatalom gyakorlata érdekli. Most az is kiderült, hogy 25 évvel ezelőtt nem volt az akkumulátorgyárak nagy barátja.

Érdekes kordokumentumra lelt a jobbikos Dr. Lukács László György az Észak-Magyarország, 1998. februári számában.

,,Jóvátehetetlen károkat okoz a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéknek, ha megvalósul a Monokon építendő használt akkumulátorokat feldolgozó üzem”

– ezek voltak az akkori Orbán Viktor aggodalmaskodó szavai.

Az újság ,,az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnökeként” utal rá. A cikk így folytatódik:

,,Véleménye szerint a ugyanis a beruházás jelentősen csökkenti a tokaji borvidék versenyképességét hazánk európai uniós tagsága esetén. Történelmi borvidékünk olyan óriási hátrányt szenvedne a tervezett üzem miatt, hogy azt a későbbiekben nem lehetne jóvátenni.”

Úgy látszik, a Kínai Kommunista Párt szövetségese akkor még másként gondolkodott arról, hogy mi a fontos. Vagy lehet, hogy az akkor felesége tulajdonában lévő, azóta már lánya, Orbán Ráhel kezébe került 34 hektárnyi, tokaji szőlőbirtokot féltette?

,,Az akkumulátorfeldolgozó több kárt okozna, mint amennyi hasznot hajtana azáltal, hogy munkahelyet teremt a munkanélküliség sújtotta környéken.”

Azóta változtak az idők: a fenti mondathoz hasonlót nem fogunk egyhamar hallani Orbán Viktortól. És a munkahelyek miatt sem aggódik: ha nem lesz elég munkás az akkumulátorgyárakba, majd behoznak 10 ezer filippínót.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink