Közel 6 milliárd forintot ad a kormány a makói ipari park fejlesztésére

A következő másfél évben 5 milliárd 863 millió forint költségvetési támogatást biztosít az állam a makói ipari park fejlesztéséhez – számolt be róla a Hódpress a Magyar Közlöny alapján.

Az összetett beruházásnak része egy új ivóvíz-távvezeték és a hozzá kapcsolódó műtárgyak lefektetése, a szennyvízelvezető városi törzshálózat kiépítése és bővítése az ipari parktól a meglévő makói szennyvíztisztító telepig, továbbá az utóbbi létesítmény rekonstrukciója, valamint a helyi villamosenergia- és földgázhálózat infrastruktúrafejlesztése.

Az előkészítéshez a makói önkormányzatnak 94 millió forinttal kell hozzájárulnia.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy kínai hátterű alumínium dobozokat gyártó cég érkezik Makóra, a vízigénye igen magas, ebből kifolyólag sok lesz a szennyvíz is. Az ipari park fejlesztése emiatt is indokolt.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink