A nap témája: A 33 ezer orvos láthatóan megzavarta a Fidesz világát

,,Ezt szerintem nem kudarc meg siker dimenziójában kell értékelni, mi sosem ezt tettük. A kamara megszüntetése nem volt cél, úgyhogy ilyen szempontból ez abszolút indifferens” – mondta Takács Péter egészségügyi államtitkár az ATV-nek, miután kiderült, hogy az orvosok több mint kétharmada kamarai tag maradt.

Ahhoz képest, hogy most nem látja jelentősnek ezt a fejleményt, az elmúlt hetekben többször politikai választásként írta le, hogy valaki a kötelező tagság megszüntetése után újra jelentkezik-e az orvosi kamarába – emlékeztet a 444. A kamara vezetését ledékásozta, és a HírTV-ben is arra utalt, hogy aki nem tér vissza a szervezetbe, az a kormány mellett áll ki:

„Én arra kérem a kollégákat, hogy gondolják végig, hogy az előző négyéves ciklusban, akár 2018-tól máig milyen pozitív változások következtek be az ő karrierjükben, finanszírozásukban, és eszerint ítéljék meg az új rendszert. (…) Úgy gondolom, hogy a csendes többség végiggondolja a szakmai és egzisztenciális karrierje alakulását, és ennek megfelelően mellettünk fog kiállni.”

Takács most azt mondta, sok orvost ismer, akik nem értenek egyet a MOK elnökségével, de harminc éve „kamaristák”, ezért maradnak. „Igazából én ennek nem tulajdonítok jelentőséget.”

Végül azzal is megvádolta a kamarát, hogy esetleg csaltak a nyilvántartással: „Elég sok felháborodott e-mailt kaptam vagy e-papíron volt, aki annyira nem értett egyet a mostani elnökséggel, hogy nem elégedett meg egy passzív be nem lépéssel, hanem elküldte, hogy ő nem szeretne belépni. És kapott egy köszönő e-mailt, hogy megerősítette a tagságát”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink