A nap témája: Ez is kétharmad, az orvosok jelentős része marad a kamarában

Több mint 33 ezer orvos jelezte, hogy továbbra is tagja akar lenni a Magyar Orvosi Kamarának – mondta Kincses Gyula, a testület elnöke a Facebookon hétfőn közzétett videójában. Kincses szerint a kamara a kormány szándékaival ellentétben megerősödött.

A MOK február végi küldöttgyűlésén döntött arról, hogy

a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseiket az Országos Mentőszolgálattal, így akadályozva Takács Péter egészségügyi államtitkár eddigi legfontosabb reformját.

A nyomásgyakorlásra válaszul a kormány február végén egyszerűen megszüntette az orvosok kötelező kamarai tagságát. Aki továbbra is a testület tagja akart maradni, annak március végéig kellett ezen szándékát jeleznie a MOK-nak.

Kincses Gyula hétfői videójában arról beszélt, hogy több mint 33 ezer orvos jelezte, hogy tag maradna – ez több mint kétharmados arány.

„A kényszerű folyamat a kormány szándékaival ellentétben nem meggyengítette, hanem megerősítette a kamarát”

– mondta Kincses. Szerinte

„33 ezer orvos akaratát, véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni”.

Ez feljogosít bennünket arra, hogy továbbra is az egészségpolitika hiteles, politikamentes szereplői maradjunk. Hogy ez mennyire lesz sikeres, az elsősorban a kormányzati szándékon és együttműködési készségen múlik” – tette hozzá a MOK elnöke.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »