A nap témája: Ez is kétharmad, az orvosok jelentős része marad a kamarában

Több mint 33 ezer orvos jelezte, hogy továbbra is tagja akar lenni a Magyar Orvosi Kamarának – mondta Kincses Gyula, a testület elnöke a Facebookon hétfőn közzétett videójában. Kincses szerint a kamara a kormány szándékaival ellentétben megerősödött.

A MOK február végi küldöttgyűlésén döntött arról, hogy

a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseiket az Országos Mentőszolgálattal, így akadályozva Takács Péter egészségügyi államtitkár eddigi legfontosabb reformját.

A nyomásgyakorlásra válaszul a kormány február végén egyszerűen megszüntette az orvosok kötelező kamarai tagságát. Aki továbbra is a testület tagja akart maradni, annak március végéig kellett ezen szándékát jeleznie a MOK-nak.

Kincses Gyula hétfői videójában arról beszélt, hogy több mint 33 ezer orvos jelezte, hogy tag maradna – ez több mint kétharmados arány.

„A kényszerű folyamat a kormány szándékaival ellentétben nem meggyengítette, hanem megerősítette a kamarát”

– mondta Kincses. Szerinte

„33 ezer orvos akaratát, véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni”.

Ez feljogosít bennünket arra, hogy továbbra is az egészségpolitika hiteles, politikamentes szereplői maradjunk. Hogy ez mennyire lesz sikeres, az elsősorban a kormányzati szándékon és együttműködési készségen múlik” – tette hozzá a MOK elnöke.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább olvasom »