A nap témája: A Belügyminisztérium törvényekkel korlátozná az Orvosi Kamarát

A Belügyminisztérium hétfőn közölte, hogy törvénymódosító javaslatot nyújtanak be az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló és az egészségügyről szóló törvényhez.

A Belügyminisztérium törvényjavaslata a „hatalommal való visszaélés” lehetőségének megszüntetését, az orvosi kamarai tagság kötelezettségének eltörlését, valamint a folyamatban lévő etikai eljárások Egészségügyi Tudományos Tanácshoz történő áthelyezését célozza. Ehhez pedig ráadásul sürgős tárgyalást kértek az Országgyűléstől.

A javaslat hétfőn már meg is jelent a parlament honlapján – vette észre a 444.

Ez úgy módosítaná a kamarai tagságról szóló törvényt, hogy ezután az orvosok, fogorvosok, továbbá a nem orvosi képzési területen szerzett alapszakképesítéssel rendelkező, de egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben egészségügyi szakképesítést szerzett

egészségügyi dolgozók egészségügyi tevékenységet akkor is végezhetnek, ha nem tagjai a szakképesítésük szerint illetékes szakmai kamarának.

A meglévő kamarai tagságot ezután önkéntesen meg lehet szüntetni. Aki pedig kilépne, annak a Magyar Orvosi Kamara az éves tagdíj arányosan fennmaradó részét a tagsági jogviszony megszűnését követő 8 napon belül vissza kell téríteni.

A törvénymódosítást a Belügyminisztérium azzal indokolta, hogy szerintük a MOK visszaél a hatalmával.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább olvasom »