A nap témája: A ,,brüsszeli szankciók” ellenére az eurózónában már egy számjegyű az infláció

Míg a Magyar Nemzeti Bank 2023-ban 15,0-19,5 százalék közé várja az átlagos éves inflációt, az eurózóna országainak döntő többségében már most egy számjegyű a pénzromlás – derül ki az Eurostat előrejelzéséből, amit a Telex szemlézett.

A rekordmagas magyar inflációt rendre az „elhibázott brüsszeli szankciókra” kenő Orbán Viktor év végére kitűzött célja tehát a 21 ország közül 15-ben már márciusra megvalósult. Az eurózóna legalacsonyabb inflációs rátáját Luxemburgban (3 százalék), Spanyolországban (3,1 százalék) és Hollandiában (4,5 százalék) mérték. A másik végletet 17,3 százalékkal Lettország, 15,6 százalékkal Észtország, illetve 14 százalékkal Litvánia képviseli.

Az eurózóna országaiban egyébként már tavaly decemberben 10 százalék alá csökkent az infláció. Akkor 9,2 százalék volt, most pedig mindössze átlagosan 6,9 százalék a 21 tagállamban – mutat rá a Telex cikke.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Már a makói Sparban is elérhető a Munch-ételmentés

Féléves tesztelést követően mostantól valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába a Munch-applikációval, amelyen keresztül akár 66 százalékkal olcsóbban, gyorsan és kényelmesen juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez – írja közös közleményében a SPAR Magyarország és a Munch Europe.

Tovább »

📺 Makói nagycsoportos ovisok a biztonságos közlekedéssel ismerkedtek

Május 16-án indított útjára egy 10 állomásos road-showt a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával. Ennek részeként nagycsoportos óvodások számára szerveznek közlekedésbiztonsági programokat, ma a hetedik helyszínre érkeztek, Makóra.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább olvasom »