A nap témája: A ,,brüsszeli szankciók” ellenére az eurózónában már egy számjegyű az infláció

Míg a Magyar Nemzeti Bank 2023-ban 15,0-19,5 százalék közé várja az átlagos éves inflációt, az eurózóna országainak döntő többségében már most egy számjegyű a pénzromlás – derül ki az Eurostat előrejelzéséből, amit a Telex szemlézett.

A rekordmagas magyar inflációt rendre az „elhibázott brüsszeli szankciókra” kenő Orbán Viktor év végére kitűzött célja tehát a 21 ország közül 15-ben már márciusra megvalósult. Az eurózóna legalacsonyabb inflációs rátáját Luxemburgban (3 százalék), Spanyolországban (3,1 százalék) és Hollandiában (4,5 százalék) mérték. A másik végletet 17,3 százalékkal Lettország, 15,6 százalékkal Észtország, illetve 14 százalékkal Litvánia képviseli.

Az eurózóna országaiban egyébként már tavaly decemberben 10 százalék alá csökkent az infláció. Akkor 9,2 százalék volt, most pedig mindössze átlagosan 6,9 százalék a 21 tagállamban – mutat rá a Telex cikke.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink