A makói nagyáruházaknál nem valószínű, hogy fizetős lesz a parkolás

A Penny Market Szombathelyen bevezette a fizetős parkolási rendszert, ezáltal egyórányi ingyenes parkolás után a további használatért díjat számítanak fel a parkoló autósoknak. A Világgazdaság körképe szerint ez a veszély nem fenyeget Makón a nagyobb boltoknál.

A Penny a Világgazdaságnak elmondta, amennyiben egy adott üzletnél indokolttá válik az ingyenes parkolás időbeni szabályozása, abban az esetben a vállalat fontolóra veszi a korlátozás lehetőségeit. Jelenleg azonban nem tervezik, hogy bármelyik másik üzletük parkolójánál bevezessék az időkorlátos parkolást.

A Lidl a lánc a 197 áruháza közül néhánynál vezette be a díjköteles parkolási rendszert. Az áruházlánc a vevői panaszok miatt látta ennek szükségét, hiszen a nem vásárlási céllal érkező gépjárművek, a vásárlói parkolóhelyeket hosszú távú parkolóként használva ellehetetlenítették az áruházba érkező vásárlók számára a parkolást. Több budapesti kerület is érintett, a térségben pedig Kecskeméten (Izsáki út 2.) és Szegeden (Makkosházi krt. 21.).

A parkolás az első órában ingyenes, a Lidl jelenleg nem tervezi a többi áruházához tartozó parkolóhelyeket díjkötelessé tenni.

Az Auchan Retail Magyarország által üzemeltetett parkolókban jelenleg nem fizetős a parkolás. A vállalat úgy fogalmazott a vg.hu-nak, hogy számukra kiemelten fontos a vásárlóik kényelme és a számukra nyújtott vásárlási élmény, „éppen ezért folyamatosan vizsgáljuk a parkolóink kihasználtságát is”.

A Tesco közlése szerint országosan mindössze egy áruházuknál, a budapesti Soroksári úti hipermarketnél működik fizetős parkolási rendszer. ,,Más üzletünknél nem alkalmazunk ilyen megoldást, és nem is tervezzük annak bevezetését” – jelentette ki a cég.

A SPAR úgy fogalmazott, hogy számukra kiemelten fontos a vásárlóik kényelme és a számukra nyújtott vásárlási élmény, ezért folyamatosan vizsgálják a parkolóik kihasználtságát. A fizetős parkolást csak abban az esetben vezetik be, amikor tömegesen jelennek meg autók – kizárólag parkolási céllal – áruházaik parkolóiban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink