A nap témája: A buszvezetők is sztrájkolnak jövő héten

120 perces munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) október 25-re. A bejelentésre a Volánbusz Zrt. igyekezett közölni, hogy mint felelősen gondolkodó és cselekvő, kiszámítható, biztos hátteret nyújtó munkáltató, nyitottak a párbeszédre.

Erre a kitételre reagált a SZAKSZ, amely szombat délutáni közleményében azt írta az említett mondatra, hogy ,,ez nem fedi a valóságot”.

,,A SZAKSZ folyamatos egyeztetést kért a második tárgyalási napon, 2022. október 21-én pénteken a Volánbusztól és felajánlotta, hogy a figyelmeztető sztrájk megtartásáig a felek tárgyaljanak, annak érdekében, hogy a sztrájk megtartása, 2022. október 25. napján elkerülhető legyen, de ettől a Volánbusz elzárkózott”

– hangsúlyozza a szakszervezet, hozzátéve, hogy emiatt nem fog az elkövetkező két napban további egyeztetésekre sor kerülni.

Hozzáteszik, hogy a sztrájk okozta kellemetlenséget, amit az utazóközönségnek kell majd elszenvedniük, és az ezzel kapcsolatos felelősséget, a SZAKSZ a Volánbuszra hárítja.

A figyelmeztető sztrájkhoz a többi érdekképviselet nem csatlakozott. A Volánbusz közlése szerint a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítják az elégséges szolgáltatásokat, az esetleges menetrendi változásokról két nappal a sztrájk megkezdése előtt tájékoztatják az utazóközönséget.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink