A nap témája: A buszvezetők is sztrájkolnak jövő héten

120 perces munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) október 25-re. A bejelentésre a Volánbusz Zrt. igyekezett közölni, hogy mint felelősen gondolkodó és cselekvő, kiszámítható, biztos hátteret nyújtó munkáltató, nyitottak a párbeszédre.

Erre a kitételre reagált a SZAKSZ, amely szombat délutáni közleményében azt írta az említett mondatra, hogy ,,ez nem fedi a valóságot”.

,,A SZAKSZ folyamatos egyeztetést kért a második tárgyalási napon, 2022. október 21-én pénteken a Volánbusztól és felajánlotta, hogy a figyelmeztető sztrájk megtartásáig a felek tárgyaljanak, annak érdekében, hogy a sztrájk megtartása, 2022. október 25. napján elkerülhető legyen, de ettől a Volánbusz elzárkózott”

– hangsúlyozza a szakszervezet, hozzátéve, hogy emiatt nem fog az elkövetkező két napban további egyeztetésekre sor kerülni.

Hozzáteszik, hogy a sztrájk okozta kellemetlenséget, amit az utazóközönségnek kell majd elszenvedniük, és az ezzel kapcsolatos felelősséget, a SZAKSZ a Volánbuszra hárítja.

A figyelmeztető sztrájkhoz a többi érdekképviselet nem csatlakozott. A Volánbusz közlése szerint a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítják az elégséges szolgáltatásokat, az esetleges menetrendi változásokról két nappal a sztrájk megkezdése előtt tájékoztatják az utazóközönséget.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »