A nap témája: A covid alatt sokat romlott a magyar nyugdíjasok egészségügyi állapota

Nagy arányban romlott a magyar nyugdíjasok egészségi állapota a koronavírus magyarországi megjelenése óta – derült ki a Pénzcentrum legfrissebb online kutatásából, amit az idősödő korosztályt célozva készítettek.

A felmérés rámutatott, minden nyolcadik nyugdíjasnak napi gondot jelent a fizikai állapota, a pandémia óta 34,5 százalékuk több gyógyszert szed. 

Az általános közérzetük is jelentősen romlott,

sokan érzik úgy, hogy kimerültebbek, fásultabbak, többször szomorúak, magányosak, és hogy gyakran szoronganak.

Az eredmények szerint a nyugdíjas válaszadók fizikai egészségüket csupán 5,2 százaléka értékelte tökéletesnek, és 30,4 százalékuk adta az „Elég jó az egészségem, csak néha okoz gondot” választ. 16,4 százalékuk azt jelölte, hogy a rossz egészségi állapota mindennapi nehézségeket okoz számára.

A mentális egészség terén minden második nyugdíjasnak csak ritkán, vagy egyáltalán nem jelent gondot megbirkóznia lelkileg az őt érő nehézségekkel. Több mint 20 százalékuknak ugyanakkor gyakran, vagy minden nap problémát jelent az érzésekkel, és napi feladatokkal való megbirkózás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »