Megvalósulhat a Jobbik által évek óta szorgalmazott egynapos matrica

A Jobbik hosszú évek óta szorgalmazza, hogy legyen egynapos autópálya matrica, hiszen igazságtalan, hogy akkor is tíz napra kell kifizetni egy szolgáltatást, ha azt mindössze egy napra, vagy éppen csak néhány órára vagy percre veszik igénybe. Most az Európai Parlament jóváhagyta a bevezetését az egész Európai Unióban.

Első körben a teherszállítást érinti majd, de később a személyautókra is kiterjesztik.

A Jobbik úgy értékelte a döntést: a magyar kormány évek óta ódzkodik attól, hogy megkönnyítse az autósok életét, de hamarosan nem lesz kibúvó, az egynapos sztrádamatricát minden országnak kötelezően be kell vezetnie. Hozzátették: a néppárti Jobbik korábban azt is többször kezdeményezte, hogy a nyári időszakra egy kedvezményes hétvégi autópályajegyet is vezessenek be a családoknak, amely a tíznapos matrica árának töredékébe kerülne. A kormányváltást követően ezt is megvalósítják majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »