A nap témája: A Facebook alkalmazásai uralták az évtizedet

A kimutatások szerint az évtized négy legnépszerűbb alkalmazása a Facebook tulajdonában van, míg a felhasználóktól egy online film- és sorozatnéző alkalmazás generálta a legnagyobb forgalmat.

Az App Annie online elemző cég adatai alapján 2010 és 2019 között a cég első számú alkalmazását, a Facebookot töltötték le a legtöbben, de a listán az azt követő három applikáció is a társaság tulajdonában van – írja az Independent.

A ranglista második helyén álló Facebook Messenger saját termék, míg a harmadik helyezett WhatsAppot és a negyedik Instagramot az elmúlt tíz évben vásárolta fel Mark Zuckerberg vállalata.

A húszmilliárd dolláros befektetéssel a világ legnagyobb alkalmazásai vették meg

A Facebook egymilliárd dollárért vásárolta meg az Instagramot 2012-ben, amikor az alkalmazás már népszerűvé vált, majd két évvel később egy 19 milliárd dolláros üzlet keretein belül a WhatsAppra is rátette a kezét.

Az új adatok alapján most kiderült, hogy a 20 milliárd dolláros befektetéssel a világ legnagyobb alkalmazásainak irányítását vette át a cég.

A top tízes listán az ötödik helyen a Snapchat, míg a hatodikon a Skype végzett. A hetedik és a nyolcadik pozíciót a TikTok és a UC Browser foglalja el, a rangsor utolsó két helyére pedig a YouTube-nak és a Twitternek sikerült becsúsznia.

A Facebook 2019-ben is domináns maradt: a legnépszerűbb alkalmazás a Messenger volt, amelyet a Facebook, majd a WhatsApp követett. Az Instagramot azonban a hatalmas léptekkel növekvő TikTok beelőzte, állítja az App Annie.

A Netflix gyűjti be a legtöbb pénzt a felhasználóktól

Ingyenes alkalmazásként a Facebook applikációi nem a felhasználók pénzéből tartják fent magukat, ezért mind a négy működését elsősorban az eladott hirdetések garantálják.

A kimutatások szerint az elmúlt évtizedben a felhasználók pénzéből a legnagyobb forgalmat generáló alkalmazás a Netflix volt, melyen filmek és sorozatok tekinthetők meg online. Az App Annie szerint a YouTube – amely az utóbbi években számos prémiumszolgáltatást indított – volt a 2019-es év „feltörekvő alkalmazása”.

(hirado.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az Adatvédelmi Hatóság szerint is visszaélt hatalmával az EMMI

Elmarasztalta az adatvédelmi hatóság az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amiért visszatartja az Ujhelyi István által kikért közérdekű információkat – közölte az EP-képviselő. A szocialista politikus a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság (NAIH) részletes vizsgálata alapján azt írta: bebizonyosodott, hogy az EMMI tudatosan visszaélt a hatalmával és jogtalanul közérdekű adatokat tartott vissza.

Tovább olvasom »