ūüďļ A nap t√©m√°ja: A Fidesz egy √©ve nevet a sp√≥rol√°si √∂tleteken, de most beh√ļzt√°k a k√©zif√©ket

A rezsics√∂kkent√©s kivezet√©se √≥ta sokadik megszor√≠t√°s√°t vezeti be a korm√°ny az energiafelhaszn√°l√°s ter√ľlet√©n, a most bejelentett int√©zked√©sekkel viszont olyan l√°tv√°nyos a kontraszt az elm√ļlt egy √©v kommunik√°ci√≥j√°val szemben, hogy azt √©rdemes pontosan r√∂gz√≠teni. Ann√°l is ink√°bb, mert √©pp ezzel nyerte meg a Fidesz-KDNP a 2022-es v√°laszt√°sokat: a rezsics√∂kkent√©s megv√©d√©s√©nek √©s az energia√°rak megf√©kez√©s√©nek √≠g√©ret√©vel – √≠rja a 444.

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Guly√°s Gergely Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter √©s Szentkir√°lyi Alexandra korm√°nysz√≥vivŇĎvel bejelentette, hogy 25 sz√°zal√©kos g√°zfelhaszn√°l√°s-cs√∂kkent√©st √≠rt elŇĎ a korm√°ny az √°llami int√©zm√©nyekben √©s az √°llami tulajdon√ļ t√°rsas√°gokn√°l, a k√≥rh√°zak √©s a bentlak√°sos szoci√°lis int√©zm√©nyek kiv√©tel√©vel.

A miniszter k√©rd√©sre v√°laszolva elmondta, hogy 18 fokra fŇĪtik majd fel a miniszt√©riumokat √©s k√∂zint√©zm√©nyeket, √©s k√©t hetet kaptak a miniszt√©riumok, hogy kidolgozz√°k, saj√°t ter√ľlet√ľk√∂n mik√©nt val√≥s√≠tj√°k meg a felhaszn√°l√°s visszafog√°s√°t.

Guly√°s azt is k√©rte, hogy az √©szszerŇĪs√©g keretein bel√ľl mindenki b√°njon √≥vatosan az √°rammal √©s a g√°zzal.

Orb√°n Viktor szab√°lyosan az anyj√°ba k√ľldte el politikai ellenfeleit kevesebb mint egy √©vvel ezelŇĎtt, amikor M√°rki-Zay P√©ter minisztereln√∂k-jel√∂lt felvetette, hogy √©rdemes lenne visszafogni a fogyaszt√°st. A k√∂zr√°di√≥ban, 2021. november 19-√©n:

‚Äě…azt mondani, amit most hallok a baloldalt√≥l, hogy a rezsit √ļgy kell cs√∂kkenteni, hogy kevesebb vizet kell haszn√°lni, kevesebb √°ramot kell haszn√°lni, meg kevesebb g√°zt kell haszn√°lni, ilyenkor van egy sz√≥, amit az ember mond, csak az √©desany√°k ir√°nti tiszteletbŇĎl nem mondja hangosan. Meg amikor azt mondja, hogy magas a benzin√°r, akkor haszn√°ljuk kevesebbet az aut√≥t, √ľlj√ľnk t√∂bben egy aut√≥ban. Remek! ErrŇĎl is van az embereknek egy v√©lem√©nye.‚ÄĚ

A Fidesz 29. kongresszus√°n Orb√°n arr√≥l besz√©lt, hogy am√≠g Nyugaton nem√°talak√≠t√≥ mŇĪt√©tekkel b√≠belŇĎdnek, a magyar korm√°ny energiabiztons√°got √©p√≠t. A val√≥s√°g ezzel szemben most az, hogy mik√∂zben a magyar kabinet minden h√©ten √ļjabb megszor√≠t√°sokat jelent be, N√©metorsz√°gban √©s t√∂bb nyugat-eur√≥pai orsz√°gban a korm√°nyok ezeket a takar√©koskod√°si int√©zked√©seket r√°szorults√°gi alapon, hatalmas k√∂zvetlen t√°mogat√°sokkal igyekeznek ellens√ļlyozni:

Az ellenz√©ket a kamp√°ny sor√°n v√©gig azzal t√°madta a korm√°ny, hogy elt√∂r√∂ln√© a rezsics√∂kkent√©st. Akkor is, amikor Dobrev Kl√°ra egy online sajt√≥t√°j√©koztat√≥n besz√©lt arr√≥l, hogy √∂nr√©sz n√©lk√ľli panel- √©s t√°rsash√°z-fel√ļj√≠t√°si programok ind√≠t√°s√°t tervezn√© v√°laszt√°si gyŇĎzelme eset√©n a DK, √©s akkor is amikor M√°rki-Zay energiapolitikai tan√°csad√≥ja, Holoda Attila fejtette ki v√©lem√©ny√©t arr√≥l, hogy fogyaszt√°s alapj√°n t√°mogat√°si s√°vokat kellene l√©trehozni, √©s √ļgy t√°mogatni a lakoss√°got.

A v√°laszt√°si gyŇĎzelmet k√∂vetŇĎen folytatt√°k ezt a kommunik√°ci√≥t. Gajdics Ott√≥, a k√∂zp√©nzbŇĎl mŇĪk√∂dŇĎ K√∂z√©p-Eur√≥pai Sajt√≥ √©s M√©dia Alap√≠tv√°ny tartalomgy√°rt√°ssal foglalkoz√≥ alkalmazottja felh√°borodott azon, hogy Kar√°csony Gergely fŇĎpolg√°rmester sp√≥rol√°st k√©rt a fŇĎv√°rosi lakosokt√≥l egy neh√©znek √≠g√©rkezŇĎ idŇĎszak elŇĎtt. Sz√≥ szerint: takarodjon ki a lak√°somb√≥l, √©s ne sp√≥roljon ott:

Mindek√∂zben korm√°nyk√∂zeli m√©diumok sim√°n terjesztett√©k azt az √°lh√≠rt, ami szerint az Eur√≥pai Bizotts√°g korl√°tozni tervezi a lak√°sok felfŇĪt√©s√©nek maximum√°t.

Azt√°n a korm√°ny kivezette a rezsics√∂kkent√©st, de olyan hirtelens√©ggel, hogy saj√°t korm√°nyzati sz√≥vivŇĎj√ľknek √©s tiktokker√ľknek is elfelejtettek sz√≥lni:

@alexandra.szentkiralyi Micsoda megold√°s..ūüėÖ #szentkiralyialexandra #fy #foryou #nekedbe #magyarorszag ‚ô¨ youre welcome – ūüć™

A j√ļlius emiatt igen turbulens idŇĎszak volt a korm√°ny k√∂rny√©k√©n, rengeteg √∂nellentmond√°ssal. A Ripost ny√°r elej√©n m√©g val√≥s√°ggal ŇĎrj√∂ng√∂tt azokon a nyugati terveken, amik az energiafogyaszt√°s visszafog√°s√°t c√©lozt√°k, √ļjabban viszont m√°r sp√≥rol√°si tippeket osztogatnak az olvas√≥knak.

Teljesen kiakadt azon az Origo √©s a teljes Mediaworks-h√°l√≥zat, amikor Kar√°csony fŇĎpolg√°rmester az ATV-ben arr√≥l besz√©lt, hogy a mostani kl√≠mav√°ls√°got √©s energiav√°ls√°got nem lehet a jelenlegi magas fogyaszt√°si szinten megoldani, √©s kevesebbet kell haszn√°lni.

Az Origo augusztusban n√©met energiap√°nikr√≥l √≠rt, amikor a kancell√°ria bejelentette, hogy √°llami int√©zm√©nyeket nem fŇĪtenek fel a t√©len 19 fok f√∂l√©.

A k√∂zm√©di√°ban is eml√©keztek a n√©metekre, akik a nem√°talak√≠t√°ssal foglalatoskodtak eg√©sz √©vben, √≠gy azt√°n k√©nytelenek most letekerni a fŇĪt√©st az √°llami szf√©r√°ban. Vajon ha a n√©metek 19 fokban k√©sz√≠thetik a t√©likab√°tot, mivel k√©sz√ľljenek most a magyarok?

N√©meth Bal√°zs k√©t hete m√©g azon csapkodta a t√©rd√©t, hogy N√©metorsz√°gban a korm√°ny nem fogja fŇĪteni az √°llami int√©zm√©nyekben nem rendszeresen haszn√°lt helyis√©geket:

A korm√°nyzati politik√°nak r√©sze az, hogy bizonyos d√∂nt√©seket olykor idŇĎn t√ļl vagy m√°s orsz√°gokhoz k√©pest k√©sŇĎbb hoz meg a hatalom. K√©rd√©s, vajon mi√©rt √©rzi a magyar korm√°ny √©s k√∂re visszat√©rŇĎen, hogy nem el√©g, ha m√°s utat v√°laszt, de felt√©tlen√ľl ki is kell g√ļnyolnia azokat, akik adott esetben ellenkezŇĎ politik√°t folytatnak?

(444.hu nyom√°n)

Tetszenek a cikkeink? Szeretn√©, ha a j√∂vŇĎben is olvashatna ilyeneket?

A Mak√≥i Cs√≠pŇĎs korm√°nyf√ľggetlen h√≠rport√°l. C√©lunk a Mak√≥ √©s t√©rs√©gi val√≥s√°g bemutat√°sa, k√ľzdelem a korrupci√≥ √©s a k√∂z√©leti arrogancia ellen.¬†Nem √°ll m√∂g√∂tt√ľnk milli√°rdos √©s nem vagyunk kit√∂mve k√∂zp√©nzzel sem. √Čppen ez√©rt mŇĪk√∂d√©s√ľnkre az olvas√≥k, az √Ėn√∂k¬†seg√≠ts√©g√©re van sz√ľks√©g√ľnk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOV√ĀBB A R√ČSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

Legfrissebb híreink

ūüďļ Az OTP bankautomat√°t telep√≠t Kiszomborra

Az OTP m√°r biztos j√∂n, a szerzŇĎd√©st al√°√≠rtuk, a helysz√≠nbej√°r√°s megt√∂rt√©nt – √°rulta el Szirbik Imre polg√°rmester a keddi test√ľleti √ľl√©sen. Kiszomboron ŇĎsszel z√°rt be a Takar√©kbank √©s az ATM-et sem √ľzemeltette tov√°bb.

Tov√°bb ¬Ľ

Szinte teljes hossz√°ban egys√©ges, meg√ļjult k√©pet mutat majd a Csipkesor

,,A csipkesori l√©pcsŇĎh√°zak homlokzat√°t befejezz√ľk, √©s a folyos√≥k fala is √ļjra lesz festve. Ennek k√∂sz√∂nhetŇĎen a fŇĎt√©r felŇĎli oldal – az utols√≥ l√©pcsŇĎh√°z kiv√©tel√©vel – teljesen egys√©ges, meg√ļjult form√°ban lesz l√°that√≥” – fogalmazott a Mak√≥i Cs√≠pŇĎsnek Zeitler √Ād√°m.

Tov√°bb ¬Ľ

kapcsolódó cikkeink

ūüďļ Az OTP bankautomat√°t telep√≠t Kiszomborra

Az OTP m√°r biztos j√∂n, a szerzŇĎd√©st al√°√≠rtuk, a helysz√≠nbej√°r√°s megt√∂rt√©nt – √°rulta el Szirbik Imre polg√°rmester a keddi test√ľleti √ľl√©sen. Kiszomboron ŇĎsszel z√°rt be a Takar√©kbank √©s az ATM-et sem √ľzemeltette tov√°bb.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ

A nap t√©m√°ja: Egy felm√©r√©s szerint az Uni√≥ legkorruptabb orsz√°ga lett√ľnk

2021-ben még csak a második legkorruptabb állam volt Magyarország az EU-ban, 2022-ben viszont már az utolsó helyen végzett. A világranglistán a 77. helyen állunk, Burkina Faso és Kuvait szomszédságában Рidézi a Telex a Transparency International korrupciós jelentését.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ