Bezár a földeáki és az apátfalvai Takarékbank

A földeáki ügyfeleket Hódmezővásárhely veszi át, az apátfalviakat a makói fiók. A Mészáros Lőrinc-féle bank hivatalosan nem bezárja a kirendeltségeket, hanem összevonja.

A Takarékbank tájékoztatását az apátfalvai önkormányzat oldala tette közzé. Ebből kiderül, a Hunyadi utcai fiókot 2022. október 7-től összevonják a makóival. Így az apátfalvi ügyfeleket a makói kirendeltség veszi át változatlan feltételekkel. Az ATM továbbra is marad a községben.

Hasonló tájékoztatást mutatott be Földeák oldala. Itt az összevonás napja október 11. Ebben nem említik az ATM sorsát, marad-e, vagy nem üzemeltetik tovább. A földeáki ügyfelek a hódmezővásárhelyi Andrássy úti fiókhoz tartoznak majd.

A bank a Portfoliónak azt nyilatkozta: ,,több kisebb, jellemzően heti 2-3 napot nyitva tartó kirendeltségét összevonja egy környező településen lévő nagyobb fiókkal” és ,,az új, nagyobb fiókokat úgy jelölték ki, hogy azok könnyen megközelíthetőek legyenek, valamelyik kistérségi központban vagy közlekedési csomópont közelében, jellemzően 5-10 kilométer távolságra”.

2020-ban az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt.-vel és a Budapest Bank Zrt.-vel együtt a Magyar Bankholding része lett, amelynek az egyik legnagyobb tulajdonosa Mészáros Lőrinc, és amely ezzel az ország legnagyobb bankjainak egyike lett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy hónap alatt kiderült, a csanádpalotaiakat becsapták és félrevezették

Mint az ismert, Csanádpalotán Perneki László polgármester és képviselő-testülete kapta meg az időközi választáson a felhatalmazást, hogy a 2024-es rendes önkormányzati választásokig irányítsák a települést. Folytatásos írásunkban górcső alá vesszük a történteket, amelyek tökéletes képet festenek a jelenlegi tragikus csanádpalotai helyzetről.

Tovább olvasom »