A nap témája: A Fidesz felkérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a szankciókról

A Fidesz és a KDNP frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a két kormánypárt közös frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Balatonalmádiban. A rendezvényt egyébként a hírek szerint Mészáros Lőrinc hoteljében tartják.

Kocsis Máté az MTI beszámolója szerint hangsúlyozta:

azért kezdeményezték a nemzeti konzultáció indítását – amelynek középpontjában az energiaszankciók állnak majd -, hogy legyen módjuk a magyar embereknek ebben az ügyben is elmondani, hogy mit gondolnak.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője úgy vélekedett, Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról.

Saját, korábban meghozott döntésekről indítanak konzultációt

Az Infostart összeszedte a parlamenti ellenzéki pártok gyorsreakcióját.

A DK szerint semmi értelme azokról az uniós szankciókról konzultálni , amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott.

„Kocsis Máté ma bejelentette, hogy hiába a megélhetési válság és az állítólagos kormányzati spórolás, újabb »nemzeti konzultációt« indítanak, ezúttal a szankciókról. Miközben a magyar családok azt számolgatják, hogy hó végén a hétszeresére emelt rezsit fizessék be, vagy bevásároljanak, miközben a szülők azért aggódnak, hogy megfázik-e majd a gyerekük a fűtetlen iskolában, aközben a kormány milliárdokat szórna el az aktuális hazugságai terjesztésére” – írja a párt közleményében.

A szerintük valójában nem a háború, hanem az Orbán-kormány a megélhetési válság oka.

A szankciók működnek! – ez már a Momentum reakciója. Szerintük is a kormány a válság miatti felelős.

„A kormány annyira belezavarodott a saját alternatív valóságába, hogy azt is elfelejtette: alig fél évvel korábban mind a magyar kormány, mind a Fidesz EP-képviselői megszavazták az Oroszország elleni szankciókat. Most akkor a saját döntéseik ellen tiltakoznak? A saját, fél évvel korábban meghozott döntésükről indítanak nemzeti konzultációt? Ne nézzék hülyének a választóikat: döntsék el, hogy támogatják vagy nem támogatják a szankciókat” – áll a párt Facebook-posztjában.

Márki-Zay Péter tömören reagált a bejelentésre. A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt kérdezi, „a Fidesz azokról a szankciókról akar konzultálni, amiket Orbán Viktor egytől-egyig megszavazott?”

Hadházy Ákos – az esküjét még mindig nem letevő – független képviselő úgy látja, ez őszinte lépés a Fidesztől: „jön a nemzeti konzultáció Vlagyimir Putyin megsegítéséről!”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink