A nap témája: A Fidesz-kormány alatt már kétszer nőtt 44 százalékkal a virsli ára

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI számára készített egy ábrát a virsli átlagárának változásáról a 2005-2022. november közti időszakot bemutatva. 

Ebből kiderül, hogy amíg 2021-ben 2110 forint volt a virsli kilójának átlagára, idén novemberben ez felment 3040 forintra, ami több mint 44 százalékos áremelkedést jelent. 

Érdekesség, de nem ez az első eset, hogy a virsli átlagára ilyen drasztikusan nő a Nemzeti Együttműködés Rendszere alatt. 2010 és 2011 között szintén meghaladta az áremelkedés a 44 százalékot, 1010 forintról 1460 forintra nőtt a virsli ára – ebből az is látszik, hogy Gyurcsány-idején kevesebb mint harmadáron vehettek a magyarok virslit a jelenlegi orbáni inflációhoz képest.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »