A nap témája: A Fidesz leszavazta a javaslatot, azt akarják, hogy szenteste napján is dolgozzunk

Hiába a közakarat, hiába támogatja a magyarok 83 százaléka, a Fidesz ötödjére is lesöpörte azt a jobbikos javaslatot, amely alapján szenteste napját munkaszüneti nappá nyilvánítanák – írta az ellenzéki párt hétfőn.

Már a nagy élelmiszerláncok is támogatnák az arról szóló jobbikos, Balassa Péter által beterjesztett javaslatot, hogy december 24-e legyen munkaszüneti nap. Például a Lidl üzletei nem fognak kinyitni aznap.

Ahhoz, hogy zárva tartsanak és pihenőnapot biztosítsanak saját munkavállalóik számára ezen a napon az élelmiszerláncok, még törvényt sem kellene módosítani, hiszen eddig is rájuk volt bízva a nyitvatartás, saját bevallásuk szerint pedig ez a nap egyébként is inkább ráfizetéses, mint nyereséges – összegezte a helyzetet a Jobbik-Konzervatívok.

Tehát ott tartunk, hogy már az élelmiszerláncok is családbarátabbak a valóságban, mint a magát ezzel a jelzővel illető Fidesz-kormány.

A konzervatív párt sikerként könyveli el, hogy a már ötödjére benyújtott javaslatuk egyre szélesebb társadalmi támogatást nyer, de hozzáteszik: ez csak akkor lesz igazi siker, ha a kormány végre enged a népakaratnak.

A Jobbik szerint annak, hogy a magyar családok meghitten, nyugalomban tölthessék ezt a napot, egyetlen akadálya van: „a magát kereszténynek és családbarátnak hazudó Orbán-kormány”. Ígérik: addig küzdenek, amíg a Fidesz meg nem hajlik a széleskörű követelés előtt, hogy szenteste napja legyen munkaszüneti nap.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább olvasom »