Befejeződött a makói szakrendelő felújítása

292 millió forintos uniós forrásból újult meg a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói szakrendelője, köznapi nevén az SzTK. Felújították a járóbeteg ellátást biztosító épület rendelőit, közösségi, és kiszolgáló tereit, akadálymentesítettek, gépészeti, valamint elektromos hálózat felújítás történt.

Az intézmény honlapján olvasható tájékoztatás szerint a felújítás szinte a teljes épületet érintette. A földszinti sebészeti szakrendelő három helyiségből álló egységében teljeskörű felújítás történt. A közlekedő egységek új burkolatot kaptak, a mennyezet, a falak átfestése is megtörtént. A folyósók falai 1 méteres magasságig a padlóval megegyező falburkolatot kaptak.

A helyiségek kibontásra kerülő rendelő bejárati ajtóit, acél tokszerkezetű, fóliázott ajtólapos nyílászárókra cserélték, a kialakult belső képet követve. A teljes felújítással érintett helyiségek új padlóburkolatot kaptak, a rendelőkben a szanitereket a szükséges helyeken cserélték és a mögöttük lévő falfelületeket csempézték.

A rendelőkben a megmaradó csempe magasságához igazodva mosható falfelület alakítottak ki, a mennyezeteket is átfestettk. A lépcsőt, galériát övező korlátok megmaradnak, a fa fogódzók, fémszerkezeteket felújították, átfestették.

A vizesblokkok, akadálymentes wc. helyiségek padló-, és falburkolatainak javítása megtörtént, a sérült, törött szanitereket, szifonokat cserélték. Az épület szennyvíz elvezető gerincvezeték hibás szakaszának javítása elkészült.

Az emeleti rész fa álmennyezetét leszedték, és új gipszkarton álmennyezet készült, táblás, illetve kazettás betételemekkel. A földszinti ügyfélszolgálat nyitott „tetejét lezárták.

Az elektromos munkák során a lámpákat korszerű ledes rendszerűre cserélték.A gyengeáramú munkák során csillagpontos hálózattal, falon kívüli vezetéssel épült ki számítógépes és telefonos rendszer, a szükséges aktív és passzív eszközökkel.

A teljes felújítással érintett szakrendelőknél a bútorzatot szükség szerint cserélték.

(Fotó: csmekhm.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink