A nap témája: A Fidesz-szavazók többsége az álszentséget tartja a legdühítőbbnek a Szájer-ügyben

A Publicus Intézet friss, reprezentatív közvélemény-kutatása ara világít rá, a Fidesz-szavazók 40 százalékának az volt a legfelháborítóbb Szájer József brüsszeli szexbotrányában, hogy a párt alapítója, Orbán Viktor egyik legszorosabb politikai szövetségesének életvitele szembe ment mindazzal, amit pártja hirdetett a családról, a heteroszexualitásról és a kábítószer-használatról – írja a Népszava.

A Publicus Intézet felmérése szerint az emberek 64 százaléka egyetértett azzal:

a Szájer-ügy rávilágított arra, hogy a kormánypártok által hirdetett értékrend csak a szavazók meggyőzését szolgálja, valójában nem ezt tartják fontosnak, hanem a hatalom megtartását.

Ezt pedig még a Fidesz-hívek 16 százalék is így gondolja.

A Fidesz szavazók 57 százaléka úgy véli, „inkább elítélendő” az, amit Szájer tett. A kormánypárti hívek 62 százaléka szerint „magánügy, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja”, 35 százalékuk viszont azzal értett egyet, hogy a történtek közügynek számítanak, „hiszen tettei ellentmondanak a pártja értékrendjének”. Az ellenzéki szavazók jellemzően 80 százalék fölötti arányban értettek egyet az utóbbi válasszal, míg kevesebb mint tizedük tartotta magánügynek a botrányt.

S miként ítélik meg a Fidesz-szavazók a botrányos ügy részleteit? Toronymagasan – azaz 40 százalék – azt tartja a legdühítőbbnek, hogy

a politikus „életvitelével szembe ment mindazzal, amit pártja hirdetett a családról, a heteroszexualitásról és a kábítószer-használatról”.

Ehhez képest csak 17 százalékuk tartja felháborítónak, hogy a politikusnál drogot találtak. Minden tízedik kormánypártit bántott az a legjobban, miszerint Szájer orgián volt, míg 12 százalékuk azon háborodott fel, hogy a szexpartin férfiak vettek részt, 36 százalékukat pedig a belga járványügyi szabályok megsértése zavarta leginkább.

A felmérés szerint a Fidesz-hívek 84 százalékának meggyőződése, hogy Szájer József titkosszolgálati akció áldozata lett, pedig még a kormánypárt vezetői szerint sincs erre bizonyíték.

Érdemes még azt is megjegyezni, a Fidesz szavazóinak 14 százaléka elvárná, hogy a kormány a Szájer-ügy után megváltoztassa álláspontját a melegekkel és a gender-ügyekkel kapcsolatos kommunikációban. Ezt az ellenzéki szavazók 76-89 százalékos arányban tartanák indokoltnak. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

17 éve hunyt el Kállay Ilona (eredeti nevén: Munk Ilona), kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész.

Tovább »

Varga Ferenc: elég volt!

Rekordsebességgel fogadta el a kormány a katásokat ellehetetlenítő törvényjavaslatot, amelyet tegnap a rezsicsökkentés csökkentésével koronázott meg – emlékeztet oldalán a Jobbik Csongrád-Csanád megyei képviselője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Varga Ferenc: elég volt!

Rekordsebességgel fogadta el a kormány a katásokat ellehetetlenítő törvényjavaslatot, amelyet tegnap a rezsicsökkentés csökkentésével koronázott meg – emlékeztet oldalán a Jobbik Csongrád-Csanád megyei képviselője.

Tovább olvasom »

A nap témája: Az új magyar jogállamisági jelentés szerzője szerint a demokrácia valójában nem működik nálunk

„Erős kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a magyar demokrácia megfelelő állapotban van-e ahhoz, hogy a kormány felhatalmazása valódi és legitim legyen” – mondta az rtl.hu-nak adott interjújában Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő, akinek a vezetésével készül a magyar jogállamiság, demokrácia és alapvető jogok helyzetéről szóló brüsszeli jelentés Judith Sargentini visszavonulása után.

Tovább olvasom »