Megpróbáltató évet zárnak a vásárhelyi állatvédők is

Az állatvédők számára is nagyon nehéz volt a 2020-as esztendő. A vírushelyzet lecsökkentette az adományok számát és a fennmaradásért kellett küzdeniük minden hónapban. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél az idei volt a legnehezebb év indulása óta – tájékoztatta oldalunkat a szervezet.

Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, hogy tavasztól, egészen év végéig, minden hónapban segélykiáltással tudtak fennmaradni. Az állatbarátokhoz kellett fordulniuk, hogy állateledelt tudjanak vásárolni, állatorvosaikat ki tudják fizetni és kiegyenlíteni a közüzemi számlákat. Saját pénzük egy részét is az egyesületbe teszik be minden hónapban, de ez nem elegendő, muszáj, hogy az állatbarátok segítsenek. Kiemelte, a maroknyi csapat, maroknyi állatot lát el, szerencsére magas színvonalon. Minden védencet ivartalaníttatnak, a kutyusokat szívférgességre, a cicákat FIV és FeLV betegségekre szűretnek, oltatnak, chippeltetnek, rendszeresen parazitamentesítenek.

Az Állatvédelmi- és Szabadidős Központtal kapcsolatban az elnök arról is szólt, hogy csak nyáron tudtak látogatókat fogadni. Alig másfél hónapig voltak csak nyitva, majd újra be kellett zárni a kapukat. Személyesen adományokat sem tudtak gyűjteni, így az online térbe szorultak.

A nehéz év ellenére a munka azonban nem állt meg, hiszen zajlott az ivartalanítási program, amelyre a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat által kiírt pályázaton keresztül nyertek forrást. Megnyitották a Jane Goodall Sünispotályt és bár nem sok örökbe fogadás történt, de azért pár védencüknek sikerült biztonságos otthont találniuk.

Az egyesület most egy új kutya kennel felállítására gyűjt, ez lesz az első projektjük 2021-ben és természetesen a prevenciós tevékenységeiket is folytatják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elhunyt Csongrád megye korábbi rendőrkapitánya

Elhunyt dr. Lukács János György nyugállományú rendőr vezérőrnagy 2022. szeptember 21-én, Szegeden. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egykori vezetője méltósággal viselt betegséget követően hunyt el 68 éves korában – írja a police.hu.

Tovább olvasom »