Megpróbáltató évet zárnak a vásárhelyi állatvédők is

Az állatvédők számára is nagyon nehéz volt a 2020-as esztendő. A vírushelyzet lecsökkentette az adományok számát és a fennmaradásért kellett küzdeniük minden hónapban. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél az idei volt a legnehezebb év indulása óta – tájékoztatta oldalunkat a szervezet.

Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, hogy tavasztól, egészen év végéig, minden hónapban segélykiáltással tudtak fennmaradni. Az állatbarátokhoz kellett fordulniuk, hogy állateledelt tudjanak vásárolni, állatorvosaikat ki tudják fizetni és kiegyenlíteni a közüzemi számlákat. Saját pénzük egy részét is az egyesületbe teszik be minden hónapban, de ez nem elegendő, muszáj, hogy az állatbarátok segítsenek. Kiemelte, a maroknyi csapat, maroknyi állatot lát el, szerencsére magas színvonalon. Minden védencet ivartalaníttatnak, a kutyusokat szívférgességre, a cicákat FIV és FeLV betegségekre szűretnek, oltatnak, chippeltetnek, rendszeresen parazitamentesítenek.

Az Állatvédelmi- és Szabadidős Központtal kapcsolatban az elnök arról is szólt, hogy csak nyáron tudtak látogatókat fogadni. Alig másfél hónapig voltak csak nyitva, majd újra be kellett zárni a kapukat. Személyesen adományokat sem tudtak gyűjteni, így az online térbe szorultak.

A nehéz év ellenére a munka azonban nem állt meg, hiszen zajlott az ivartalanítási program, amelyre a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat által kiírt pályázaton keresztül nyertek forrást. Megnyitották a Jane Goodall Sünispotályt és bár nem sok örökbe fogadás történt, de azért pár védencüknek sikerült biztonságos otthont találniuk.

Az egyesület most egy új kutya kennel felállítására gyűjt, ez lesz az első projektjük 2021-ben és természetesen a prevenciós tevékenységeiket is folytatják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

126 éve született Várkonyi Nándor magyar író, irodalomszervező, szerkesztő, könyvtáros, irodalom- és kultúrtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makón is volt munkáltatói road show

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai többek között Makón, Kisteleken, Hódmezővásárhelyen és Szegeden szervezett eseményeken a munkáltatók számára kedvező feltételű, foglalkoztatást elősegítő uniós pályázati forrásokról tájékoztatták a résztvevőket – írja a hivatal honlapja.

Tovább olvasom »