A nap témája: A fideszesek fele nem tudja, hogy Orbánék megszavazták a szankciókat

A Fidesz-szavazók 50 százaléka, a Mi Hazánk szavazóinak 36 százaléka, a többi ellenzéki párt szavazóinak 23 százaléka nincs azzal tisztában, hogy az Orbán-kormány eddig mind a nyolc Oroszország elleni uniós szankciós csomagot megszavazta – idézi a Political Capital friss kutatását az rtl.hu.

A felmérés szerint az összes megkérdezett többsége ugyan Oroszországot tartja leginkább felelősnek a háborúért, de a pártpreferenciák itt is befolyásolják a válaszadást: a fideszesek körében Oroszország csak a harmadik helyen áll a felelősök rangsorában az Egyesült Államok és Ukrajna mögött.

Az összes megkérdezett 59 százaléka szerint a ,,brüsszeli szankciók” inkább az európaiakat sújtják, mint az oroszokat, 22 százalék szerint inkább az oroszokat, 16 százalék szerint pedig mindkét felet egyformán.

Azt csak a megkérdezettek egyharmada tartja igaznak, hogy az élelmiszerárak emelkedését elsősorban a szankciók okozzák. A magyarok többsége azt gondolja, hogy Ukrajna veresége elkerülhetetlen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

70 éve született Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth-díjas magyar színművésznő. Férje Kisfaludy András Balázs Béla-díjasrendező.

Tovább »

Makó lett a legsportosabb település a Kihívás Napján

Hatalmas sikerrel zajlott az 2023-as Kihívás Napja: idén összesen 276 munkahelyi csapat, 166 tanintézmény, 63 település, 83 közösség, 1008 budapesti rendőr, 607 fő 3-1-2 meridián-tornázó több mint 50 millió percet mozgott a Kihívás Napja eseményhez kapcsolódóan – adták hírül a szervezők.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink