Évtizedes probléma oldódik meg Kiszomboron

A vasútállomásnál, a Makói és a Kölcsey utca találkozásánál beveszik a ,,balra kanyarodni tilos” táblát, így szabályosan lehet befordulni az állomás mögé. A terelősziget viszont marad.

Bajnóczi János önkormányzati képviselő levélben kérte a Magyar Közutat, vizsgálja felül a vasúti átjáró utáni balra kanyarodás tilalmát. A tilalom hét utca lakóit érinti, akik eddig nagyobb kerülővel tudtak hazajutni, vagy szabálytalanul fordultak be. Bajnóczi leírta, a Kresz tulajdonképpen nem tiltja a balra kanyarodást vasúti átjáró után, az átjáróba pedig csak úgy lehet behajtani, ha biztosítva van a kijárás is – ezek a képviselő szerint adottak.Azt javasolta, rövidítsék le a járdaszigetet, fessenek sárga, vagy piros csíkokat az átjáró mindkét oldalára, így ott nem lehetne megállni.

A Közút röviden válaszolt neki. Azt írják, a kanyarodást tiltó táblát beveszik, viszont a terelősziget megépítése közlekedési hatóság engedély alapján történt, így azon nem változtatnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »