A nap témája: A fideszesek nem nyomtak gombot, amikor Oroszország elítéléséről volt szavazás

Az Európai Parlament csütörtökön ismét egy olyan állásfoglalásról szavazott, amelyben bírálja Oroszországot Ukrajna megtámadása miatt, ám a Fidesz EP-képviselői most sem nyomtak gombot a szavazáson – szúrta ki a hvg.hu.

A szavazás előtti vita során Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő felszólalásában Magyarország nevében elítélte az orosz agressziót, és Ukrajna európai uniós tagsága mellett is kiállt, ám az Oroszországgal szembeni szankciós politikát is kritizálta.

Az EP azért fogadta el plenáris ülésén tegnapi állásfoglalását, mert ma már EU-Ukrajna csúcs lesz Kijevben. A nagy többséggel (489 szavazattal, 36 ellenében és 49 tartózkodás mellett) megszavazott állásfoglalásban rögzítik:

  • az EU-nak és Ukrajnának törekednie kell Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdésére,
  • az EU-nak fokoznia kell a Kijevnek nyújtott katonai, gazdasági és humanitárius támogatást, és
  • el kell fogadni a Moszkva elleni szankciók tizedik csomagját.

Az EP által sürgetett tizedik szankciós csomaggal többek közt teljes embargót vezetnének be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra.

Az EP-képviselők a Lukoil orosz olajvállalathoz és a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez hasonló vállalatok szankcionálását is kérték. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink