A nap témája: A görögök azt javasolják, oltási igazolással szabadon lehessen utazni

A görög kormány azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy uniós szinten vezessenek be egy oltási igazolást, amelynek birtokosa szabadon utazgathat a tagállamok között – írta a Politico egy belső levélre hivatkozva.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címezte a levelet, amelyben az áll, hogy a mozgásszabadság visszaszerzése „alapvető prioritás mindannyiunk számára”. Görögország ugyan nem teszi kötelezővé az oltást, de támogatja, hogy akit beoltottak, az szabadon utazhasson.

Mitsotakis hozzátette, az oltási igazolással nyerhető előnyök arra ösztönözhetik az embereket, hogy többen oltassák be magukat.

A görög kormányfő reményét fejezte ki, hogy idejekorán, már a január 21-i uniós csúcson téma lesz az oltási kiskönyv ötlete.

(hang.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nincs szülészet Makón

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. Ez az állapot azóta sem változott.

Tovább olvasom »