A nap témája: A görögök azt javasolják, oltási igazolással szabadon lehessen utazni

A görög kormány azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy uniós szinten vezessenek be egy oltási igazolást, amelynek birtokosa szabadon utazgathat a tagállamok között – írta a Politico egy belső levélre hivatkozva.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címezte a levelet, amelyben az áll, hogy a mozgásszabadság visszaszerzése „alapvető prioritás mindannyiunk számára”. Görögország ugyan nem teszi kötelezővé az oltást, de támogatja, hogy akit beoltottak, az szabadon utazhasson.

Mitsotakis hozzátette, az oltási igazolással nyerhető előnyök arra ösztönözhetik az embereket, hogy többen oltassák be magukat.

A görög kormányfő reményét fejezte ki, hogy idejekorán, már a január 21-i uniós csúcson téma lesz az oltási kiskönyv ötlete.

(hang.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink