Karácsony Gergely: visszaüthet a kormányra az önkormányzatok megsarcolása

Klubrádiónak Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, hogy a miniszterelnök ,,háborút visel az ellenzéki vezetésű településekkel, de a következményekkel nem számol.”

A budapesti városvezető szerint az iparűzési adó felének elvétele kíméletlen helyzetbe hozhatja a nagyvárosokat. A kormány a 25 ezer fő alatti településeket kompenzálja, de a nagyobb települések esetén a kormánnyal kell megállapodni, ez pedig ahhoz vezethet, hogy bejön a ,,kegyelemkenyér” fogalma. 

,,A szakadék szélén van a fővárosi önkormányzat, de ha a kormány belelöki, akkor óhatatlanul magával rántja az egész magyar gazdaságot”

– emelte ki Karácsony Gergely, hozzátéve: a kompenzáció sem mérettől, sem politikai szimpátiától nem függhet. A főpolgármester szerint mindenkinek érdeke az, hogy Budapest működőképes maradjon.

Mint ismert, szerdán ül össze több szakszervezeti és munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselőiből álló Fővárosi Érdekegyeztető Tanács, csütörtökön pedig a kormánnyal egyeztetnek Budapest és az önkormányzati szövetségek vezetői, várhatóan az elvett pénzek kompenzációjáról. Jelenleg még az sem világos, hogy melyik vállalkozás élhet az adófelezés lehetőségével. 

Karácsony Gergely szerint a magyar kormány terve az uniós szabályokba ütközik, s úgy véli, ha egy kormány árt az önkormányzatoknak, akkor az nem méltó a bizalomra.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink