A nap témája: A háborúra hivatkozva jövő májusig kitolnák a rendeleti kormányzást

Jól láthatóan az Orbán-kormány nem bírja elengedni a háborús veszélyhelyzetet. Szokás szerint ezúttal is az igazságügyi miniszter javasolta a meghosszabbításról szóló módosítást – szúrta ki a 24.hu.

Korábban ez Varga Judit reszortja volt, a Schadl–Völner-ügy miatt kereszttűzbe került „jó miniszter asszony” idén júniusi lemondása után viszont már Tuzson Bence jegyzi az erről szóló javaslatot.

A jelek szerint a Tuzson-féle tervezet már átment az igazságügyi tárca társadalmi egyeztetésén is, így csak idő kérdése, mikor hirdetik ki ismét a háborús veszélyhelyzetet.

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja ,,a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve a humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról és kezeléséről szóló 2022. évi XLII. törvény” módosítását,

a veszélyhelyzetet további 180 nappal, 2024. május 23-ig marad velünk, csakúgy, mint Orbán Viktor kedvenc műfaja, a rendeleti kormányzás.

Mint a lap emlékeztet: a parlament legutóbb május 3-án hatalmazta fel a kormányt a veszélyhelyzet, és a rendeleti kormányzás meghosszabbítására.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink