Csütörtökön újabb darab szakadt le a Bérpalota homlokzatáról

Tarthatatlan állapotok uralkodnak, ma reggel újabb darab szakadt le a Bérpalota homlokzatából. Néhány hónapja történt már hasonló, szerencsére sem akkor, sem most nem sérült meg senki – írta oldalán Zeitler Ádám önkormányzati képviselő, a társasház közös képviselője.

Az épület bizonyos területeinek közelében nem biztonságos, balesetveszélyes a tartózkodás, ezért mint a társasház közös képviselője a mai napon levélben fordult Farkas Éva Erzsébet polgármesterhez, hogy kordonokkal, vagy más eszközökkel kerítsék körbe az épület rosszabb állapotú szakaszait a járdák és a kerékpárút felől.

Zeitler Ádám szerint az épületen évtizedes hanyagságnak köszönhetően rengeteg felújítási és karbantartási feladat van, amelyeket a társasház saját költségvetésből képtelen rendezni. Amit csak lehetett megtettek az elmúlt időszakban: stabilizálták a tető szerkezetét, az idei évben további bádog és palacserékre kerül sor, hogy megszűntessék a beázásokat. Továbbá mintegy 300 m2-es felületen megkezdték a homlokzat felújítását.

Az önkormányzat 1/3-ad részben tulajdonos a Bérpalotában, a földszinti üzletsor bérbe adásából jelentős bevételre tesz szert. A lakóközösség a külső homlokzat felújítására rendelkezik egy árajánlattal, amely alapján

egy háromnapos főtéri fesztivál árából felújítható lenne az épület külső homlokzata.

Zeitler Ádám nagyon bízik benne, hogy a város vezetése támogatja majd a minél gyorsabb felújítást. Addig is arra kér mindenkit, hogy rendkívül óvatosan közlekedjenek a Bérpalota környezetében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink