A nap témája: A háttérben újabb akkugyár indulását készítették elő

Phylion Battery (Hungary) Kft. néven jegyzett be a cégbíróság nemrég egy új társaságot, amely főtevékenységének az akkumulátor- és szárazelemgyártást tüntette fel. Alapítója a hollandiai székhelyű Phylion Battery (NL) B.V., ennek kézbesítési megbízottja egy ügyvédi iroda, ennek a XI. kerületi, Villányi úti címére adta meg a székhelyét az új társaság – írja a 24.hu.

A lap megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy tud-e az akkumulátoros cégről, újabb kínai gyárépítésről van-e szó, s ha igen, melyik települést választották bázisul, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ. 

Bár a Phylion magyar nyelvű honlapokon úg főként elektromos biciklik akkumulátorellátójaként tünteti fel magát, a kínai vállalat a saját honlapján úgy mutatkozik be, mint a lítiumos akkumulátorok fejlesztése és gyártása terén 20 éves tapasztalattal rendelkező vállalkozás. A cég azt írja, hogy gyártóbázissal rendelkeznek két kínai városban, Szucsouban és Csucsouban, ezenkívül leányvállalatuk van Európában és Indiában is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink