Jelentős víz- és áramigénye, valamint szennyvíz termelése lesz a kínai csomagolóüzemnek Makón

Mint azt megírtuk, tegnap letették a kínai csomagolóüzem alapkövét a makói ipari parkban. A mai testületi ülésen kiderült néhány részlet a gyárról.

A szerdai testületi ülésen volt egy vetítés az üzemről (az első dián sikerült az alcímet elírni, infrastruktúra ,,fejelsztés” lett), ahol néhány érdekes adat is elhangzott és megmutatták az épület látványtervét. A Benepack Hungary gyára az ipari park közepén épül fel, a Givaudan és Continental közötti területen. A három szintes gyártó- és raktárcsarnok nettó 25 ezer négyzetmétert jelent, a víztisztító nettó 2,4 ezer négyzetmétert és lesz terepszint alatti víztározó.

Jelenleg 1,5 megawatt elektromos áram, 80 m3-es szennyvíz és 2500 m3-es gáz érhető el, ezt jelentősen bővíteni kell. Az áram 12,6 megawatt lesz, a szennyvíz 1050 m3-es, a gáz 110 m3-es és kutat is létesíteni kell, amely 1050 m3-es kapacitású.

Bemutatták a szennyvízelvezés nyomvonalát is, a város északi határa mentén vezetnék el szennyvíztisztító telepig.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink