A nap témája: A háziorvosokat is berendelhetik a kórházakba

Kedden este megjelent a Magyar Közlönyben a Koronavírus Sajtóközpont által korábban már beharangozott rendelet, miszerint a kórházak irányítása alá kerülnek az önkormányzati szakrendelők a veszélyhelyzet idejére.

A friss rendeletből az is kiderül, hogy mindez a háziorvosokat is érintheti. A kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet idején a megyei intézmények a háziorvosi szolgáltatók felett is szakmai irányítási jogot gyakorolnak, emellett pedig ,,a háziorvosi szakképzettség mellett egyéb szakképzettséggel rendelkező háziorvosokat – a védőoltási tevékenység sérelme nélkül – a megyén belül működő, fekvőbeteg- vagy járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményhez” kirendelhetik.

A rendelet szerint a megyei intézmények hatásköre ,,kiterjed az illetékességi területén valamennyi egészségügyi tevékenység irányítására a rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél működtetett egészségügyi szolgáltató által végzett rendvédelmi alapellátásba tartozó tevékenység kivételével”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink