A nap témája: A kormány 755 milliárdos megszorítást jelentett be

Szerda este közölte a Pénzügyminisztérium, hogy 755 milliárd forintnyi beruházás „átütemezésével” kívánják javítani a 2022-es hiánycélt – ismerteti a Portfólió.

Ezzel a jövő évi hiány 5,9 százalék helyett 4,9 százalék lehet – írják a tárca közleménye alapján. Hozzáteszik, „mindez az államadósság-ráta gyorsabb csökkentését is lehetővé teszi”.

A mostani csomaghoz a Portfólió hozzáfűzi, „a 2022-es büdzséfolyamatok teljesen átláthatatlanok és ezáltal követhetetlenek”. A szaklap szerint „a parlamenti választások előtt az egyes rétegek jövedelmi helyzetének javítását célzó intézkedéseit visszavonni nem lehet politikai okokból, ezért máshol kellett lefaragni a kiadásokon”.

Az idei évre már bejelentettek egy 350 milliárd forintos csomagot. Ezt az után közölték, hogy biztossá vált, az uniós helyreállítási alap pénzei jövő tavaszig nem érkeznek meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Megrongálták a földeáki konyha kerítését

Keressük azt – az egyelőre ismeretlen, – a személyt/személyeket, akik a hétvégén a Napközi konyha épületénél a Gagarin utca felől a 3D kerítéselemet megrongálta – írja felhívásában Hajnal Gábor polgármester.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink