📺 A nap témája: A kormány tagadja, hogy beleszólt volna a Völner-Schadl-ügy nyomozásába

„Senki nem avatkozott be” a Völner-Schadl-ügy nyomozásába, így reagált a kormány az RTL Híradójának, miután a Telex arról, írt, hogy fülest kaphatott Rogán Antaltól Völner Pál volt államtitkár arról, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen.

A kabinet az RTL-nek küldött válaszában arról is írt, hogy

„az összes minisztérium miniszterhelyettese minden héten legalább egyszer munkamegbeszéléseken vesz részt a Karmelita kolostorban”.

A Telex „megbízható forrásokból” úgy értesült, hogy 2021. november 3-án Rogán Antal berendelte Völner Pált a Karmelitába, és az államtitkár ezek után megpróbálta megszakítani a kapcsolatát Schadl Györggyel. A Végrehajtói Kar elnöke két nappal később már menekülni próbált az országból a rendőrök szerint – bár azt állította, nyaralni indult. Mindenesetre bilincsben vitték el a reptérről.

A héten az ügyészeknek Magyar Péter is hasonlókról számolt be. Azt mondta, Schadl György Rogán Antal embere volt, a kormány pedig már a gyanúsítás előtt figyelmeztette Völnert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »