A nap témája: A kormány továbbra is az Európai Bizottságra mutogat a postások béremelése miatt

Mivel veszteséges vállalatról van szó, béremelés csak akkor lehetséges, ha az Európai Bizottság ehhez hozzájárul – mondta Gulyás Gergely a kormányinfón a postások béremelésével összefüggésben. A miniszterelnökséget vezető miniszter közölte,  a kormány ebben az ügyben levélben fordul az Európai Bizottsághoz, de jelezte, a magyar gazdaság lehetőségei most sokkal korlátozottabbak, mint a járvány előtti hónapokban és mivel a Magyar Posta Zrt. veszteséges cég, ezért a béremelés szerinte csak akkor lehetséges, ha a Bizottság ehhez hozzájárul.

Az 5 milliós fizetéshez nem kellett engedély?

– tette fel a kérdést az ügy kapcsán Jakab Péter. A Jobbik elnöke közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a Magyar Posta dolgozói csak minimálbért kapnak, addig Schamschula György vezérigazgató havi 5 millió forintos fizetéséhez nem kértek engedélyt senkitől.

Gulyás Gergely a kormányinfón mondhatta volna azt is, hogy a kormány nagy ívben tesz a postások béremelésére, helyette, ellesve Orbán brüsszeli produkcióját, azt mondta, Brüsszel az, ami nem engedi a fizetésemelést. No, de itt a fideszes papírkard, indulhat az újabb látványszabadságharc!

– írja közleményében Jakab Péter. A Jobbik elnöke szerint itt lenne végre az ideje, hogy a kormány és Orbán Viktor nemzeti konzultáció helyett valódi tettekkel bizonyítsa korábbi ígéreteit amikor arról volt szó, hogy „senkit nem hagyunk az út szélén.”

Bátorság hát, elvtársak! Ne féljetek megemelni a postások bérét akkor se, ha Brüsszel tiltja. Ne papírkardot rántsatok, hanem papírpénzt adjatok. Kivételesen ne magatoknak, hanem azoknak, akik minimálbérért viszik a milliárdos nemzeti szemeteteket, akarom mondani konzultációtókat.

– olvasható a Jobbik elnökének közleményben.

Két hete a postás szakszervezetek felhívására több ezren demonstráltak a legkevesebb 10 százalékos béremelésért. Azóta zajlanak az egyeztetések és a legutóbbi információk szerint az érdekképviseletek most a kormány válaszára várnak, de a hatékonyabb nyomásgyakorlás érdekében közben bejelentették, hogy megalakították a sztrájkbizottságot.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink