A nap témája: A következő hetekben oldódhat meg a készlethiány a kutakon

A Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a következő hetekben oldódhat meg az átmeneti készlethiány a töltőállomásokon.

A holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a 480 forintos hatósági nagykereskedelmi ár miatt a beszállítók veszteségesen tudják ellátni a töltőállomásokat, ezért részben vagy teljesen korlátozták az eladható mennyiségüket. Az viszont időt vesz igénybe, amíg a kutak átállnak arra, hogy a magyar olajtársaságtól vegyék az üzemanyagot.

Nyilván ez nem 1-2 órás feladat, tudjuk, hogy a másik oldal is mindent megtesz annak érdekében, hogy felgyorsítsa a dolgokat, de várhatóan azért ez a következő hetekben oldódhat meg

– mondta Bujdos Eszter az RTL Híradónak.

A Független Benzinkutak Szövetsége úgy látja, a probléma lokális, de többen is úgy járhatnak, hogy a készlethiány miatt be kell majd zárniuk.

Az új rendelkezésekkel a szállításnak a költségei is drasztikusan megemelkednek. Most az egy dolog, hogy ennek technikai háttere is van, tehát szerződéseket kell módosítani, de a másik fő probléma pedig az, hogy ezeket az emelkedett szállítási költségeket a benzinkutak nem fogják tudni megfizetni 

– mondta Gépész László.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink