A nap témája: A lombkoronasétányos polgármester elvesztette a sajtópert első fokon

Elvesztette Filemon Mihály, Nyírmártonfalva polgármestere azt a sajtóhelyreigazítási pert, amelyet az Átlátszó tényfeltáró portál ellen indított az országos botrány kavaró lombkoronasétány ügyében – számolt be a tárgyalásról a Magyar Hang.

A lap tudósítása szerint a Fővárosi Törvényszéken tartott pénteki tárgyaláson a bírónő mindenben az alperes lapnak adott igazat, az ítélet nem jogerős.

Mint arról a Makói Csípős is beszámolt, az igazi hungarikumnak számító erdő nélküli lombkoronaösvényről először az Átlátszó írt. Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere 60 millió forintos uniós támogatást nyert el arra, hogy egy lombkoronasétányt hozzon létre. Az építkezés közben azonban lényegében az egész erdőt tarra vágták, ráadásul maga az építmény is borzasztó állapotban készült el.

Később a polgármester a bírósághoz fordult, csakhogy a sajtóper tárgyalásán Filemon Mihály meg sem jelent, helyette ügyvédje próbálta bizonyítani az Átlátszó pontatlanságait. A bíróság leszögezte:

  • ha valaki már egy megítélt uniós támogatás tudatában fog bele egy ilyen beruházásba, joggal számolhat azzal, hogy meg is kapja a pénzt, így nincs relevanciája annak, hogy mikor fizetik ki a pénzt,
  • a közszereplői státusz nem váltogatható kabátként és mivel Filemon Mihály polgármester, szélesebb körben kell tűrnie a sajtó akár téves állításait is, mintha magánszemély lenne.

Az elsőfokú ítéletben a törvényszék a polgármestert csaknem 300 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink