A nap témája: A lombkoronasétányos polgármester elvesztette a sajtópert első fokon

Elvesztette Filemon Mihály, Nyírmártonfalva polgármestere azt a sajtóhelyreigazítási pert, amelyet az Átlátszó tényfeltáró portál ellen indított az országos botrány kavaró lombkoronasétány ügyében – számolt be a tárgyalásról a Magyar Hang.

A lap tudósítása szerint a Fővárosi Törvényszéken tartott pénteki tárgyaláson a bírónő mindenben az alperes lapnak adott igazat, az ítélet nem jogerős.

Mint arról a Makói Csípős is beszámolt, az igazi hungarikumnak számító erdő nélküli lombkoronaösvényről először az Átlátszó írt. Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere 60 millió forintos uniós támogatást nyert el arra, hogy egy lombkoronasétányt hozzon létre. Az építkezés közben azonban lényegében az egész erdőt tarra vágták, ráadásul maga az építmény is borzasztó állapotban készült el.

Később a polgármester a bírósághoz fordult, csakhogy a sajtóper tárgyalásán Filemon Mihály meg sem jelent, helyette ügyvédje próbálta bizonyítani az Átlátszó pontatlanságait. A bíróság leszögezte:

  • ha valaki már egy megítélt uniós támogatás tudatában fog bele egy ilyen beruházásba, joggal számolhat azzal, hogy meg is kapja a pénzt, így nincs relevanciája annak, hogy mikor fizetik ki a pénzt,
  • a közszereplői státusz nem váltogatható kabátként és mivel Filemon Mihály polgármester, szélesebb körben kell tűrnie a sajtó akár téves állításait is, mintha magánszemély lenne.

Az elsőfokú ítéletben a törvényszék a polgármestert csaknem 300 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »