A nap témája: A magyar fiatalok az ötödik legszegényebbek az EU-ban

Az Európai Unióban 2020-ban a 15-29 éves fiatalok 7 százalékát érintette a súlyos anyagi, szociális nélkülözés. Ez az előző évihez képest 2 százalékpontos emelkedést jelentett. A rászorultság aránya a teljes lakosságon belül is 7 százalékos volt – írta az Eurostat – szemlézte az Eurostat felmérését a 24.hu.

Ebből kiderült, hogy 2020-ban Romániában volt a legrosszabb  a fiatalok anyagi, szociális helyzete, 24 százalékos volt a rászorultak aránya. Őket követte 20 százalékkal Bugária, a harmadik helyen Görögország 16 százalékkal, majd holtversenyben Írország és Magyarország következett 10 százalék alatti aránnyal.

Három százalék alatti arányt ért el 11 ország, köztük Luxemburg, Horvátország, Észtország, Finnország, Szlovénia, Lengyelország, Hollandia, Csehország, Ciprus, Svédország és Ausztria.

Az adatok elemzéséből az Eurostat arra jutott, hogy 2019-hez képest a román, ír és német fiatalok helyzete romlott egy éven belül leginkább, míg a szlovákoké javult a legtöbbet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább olvasom »