A nap témája: A magyar háztartások jövedelme az uniós átlag felét súrolja alulról

Mindössze három tagállam teljesített rosszabbul ezen a téren az EU-ban – idézi a hvg.hu az Eurostat elemzését.

Ez alapján 2021-ben a háztartások elkölthető jövedelme esetében (tehát a fizetési kötelezettségek levonása után megmaradt összeg) az uniós átlag alig felét éri el a magyar átlag. A legmagasabb számokat nem túl meglepő módon a nyugati és a skandináv tagállamok produkálták.

A legjobb eredményt 32 132 PPS-sel (purchasing power standard, vagyis a vásárlóerő eltérésével súlyozott érték) Luxemburg hozta, a hercegséget követte szinte holtversenyben Hollandia (24 560) és Ausztria (24 450) az uniós tagállamok közül, teljes európai viszonylatban ugyanakkor a második hely Norvégiát (27 893), a harmadik pedig Svájcot (26 163) illette.

A sereghajtó tagállamok pedig Románia (8703), Bulgária (9375), Görögország (9917) és Magyarország (9982) voltak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Máté Péter, magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója. Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Tovább »

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink