A nap témája: A moratórium feloldása óta, egy hónap alatt több mint 1100 ingatlant árvereztek el

A kilakoltatási moratórium feloldása után villámgyors ütemben kerülnek kalapács alá az ingatlanok. Egy hónap alatt összesen több mint 1100, azaz naponta majdnem negyven ingatlant árvereztek el – számolt be riportjában az rtl.hu a Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól (MBVK) származó információk alapján.

A tempó egyébként szokatlanul gyors, hiszen a korábbi gyakorlat szerint évente 5-8 ezer ingatlant értékesítettek a jelenleg is Schadl György irányítása alá tartozó végrehajtók. Ez a fenti napi 40-hez képest kerekítve 14-22-re jön ki.

A kormány június 15-én oldotta fel a koronavírus miatt korábban elrendelt kilakoltatási moratóriumot, ami azt jelenti, hogy akiknek az elmúlt két év alatt nem lehetett eladni a fejük fölül az ingatlanukat, azoknak a lakhatása az utóbbi két hónapban újra veszélybe került.

A tapasztalatok alapján az árveréseken mélyen áron alul szerzik meg a licitálók a gyakran kilátástalan helyzetben lévő adósok házát, lakását. Szintén gyakori jelenség, hogy éppen az így értékesített ingatlan ára még az adósságot sem fedezi. Ez végül nincstelenséget eredményezhet, pedig nem az adós hibája, hogy például elmaradt rezsiszámlák nyomán az irreálisan sokszorosára emelkedett tartozását szinte biztosan nem tudja már megfizetni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Mínusz 5-10 fok között lesz az éjszakai hőmérséklet a héten

Alapvetően napos, de hideg idő várható a héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 Celsius-fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább olvasom »