A nap témája: A moratórium feloldása óta, egy hónap alatt több mint 1100 ingatlant árvereztek el

A kilakoltatási moratórium feloldása után villámgyors ütemben kerülnek kalapács alá az ingatlanok. Egy hónap alatt összesen több mint 1100, azaz naponta majdnem negyven ingatlant árvereztek el – számolt be riportjában az rtl.hu a Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól (MBVK) származó információk alapján.

A tempó egyébként szokatlanul gyors, hiszen a korábbi gyakorlat szerint évente 5-8 ezer ingatlant értékesítettek a jelenleg is Schadl György irányítása alá tartozó végrehajtók. Ez a fenti napi 40-hez képest kerekítve 14-22-re jön ki.

A kormány június 15-én oldotta fel a koronavírus miatt korábban elrendelt kilakoltatási moratóriumot, ami azt jelenti, hogy akiknek az elmúlt két év alatt nem lehetett eladni a fejük fölül az ingatlanukat, azoknak a lakhatása az utóbbi két hónapban újra veszélybe került.

A tapasztalatok alapján az árveréseken mélyen áron alul szerzik meg a licitálók a gyakran kilátástalan helyzetben lévő adósok házát, lakását. Szintén gyakori jelenség, hogy éppen az így értékesített ingatlan ára még az adósságot sem fedezi. Ez végül nincstelenséget eredményezhet, pedig nem az adós hibája, hogy például elmaradt rezsiszámlák nyomán az irreálisan sokszorosára emelkedett tartozását szinte biztosan nem tudja már megfizetni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Elszállhatnak a temetkezési költségek is

Az utóbbi években stabilan, kiszámíthatóan emelkedtek a koporsós és hamvasztásos temetkezési alapszolgáltatások árai. Egészen mostanáig, ugyanis „a hazai temetkezési szolgáltatók bajba kerülhetnek a gazdasági környezet radikális romlása miatt, emiatt pedig komoly áremelések várhatóak a jövőben” – közölte a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Palkovics Katalin az rtl.hu érdeklődésére.

Tovább olvasom »

A nap témája: Betilthatják a szabad orvosválasztást és korlátozhatják a betegek látogatását

Megszüntetnék a szabad orvosválasztást, korlátoznák a betegek látogatását, erősítené az állami irányítást – egyebek mellett ezt is tartalmazza a hamarosan az Orbán-kormány elé kerülő, a belügyi tárca által tervezett, az egészségügy átalakítást célzó, összességében több száz milliárd forintot érintő javaslatcsomag – írja a Népszava.

Tovább olvasom »