A nap témája: A NER-es mobilszolgáltatók emelik leginkább az áraikat

Az év elejével jelentős áremeléseket jelentettek be a magyarországi mobilszolgáltatók. Az új díjszabás március 1-jétől lép érvénybe. A tavalyi rekorder inflációra hivatkoznak a drágítás okaként.

Legkevésbé a piacvezető Magyar Telekom emeli a díjait, 15 százalékkal. A „díjkorrekció” az otthoni internet-, tv- és telefonszolgáltatások, valamint a mobil hang- és netszolgáltatások díjait érinti. Az úgynevezett forgalmi díjakra, valamint kiegészítő szolgáltatások ezúttal nem drágulnak.

A Yettel március 5-től emeli az árait: a mostanihoz képest 15,3 százalékkal nőnek a tarifák. A perc- és sms-díjak nem emelkednek, és a havidíjak és a lakossági előfizetések esetében a kiegészítő adatjegyek árai sem nőnek.

Az állami pénzből a Jászai Gellért 4iG-jének megvett Vodafon 15,4 százalékot emel

A Fidesz-közeli 4iG kezében lévő Vodafone 15,4 százalékos áremelkedést jelentett be. Ügyfeleiket azzal vigasztalták, hogy akár 22 százalékkal is drágíthatták volna a díjakat.

A szintén NER-es Digi drgágít a legdurvábban, nem kímélik az ügyfelek pénztárcáját.

Van olyan mobilszolgálatása, amely után 100 százalékkal kell majd többet fizetni és van olyan csomagja, aminek a díját több mint 60 százalékkal növelik.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-t a Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc volt üzlettársának nevéhez köthető 4iG szerezte meg több mint 1 évvel ezelőtt. Ezután a kormány „nemzetstratégiai szempontból fontos ügyletnek” minősítette az akvizíciót, ezért a versenyhivatal már nem is vizsgálhatja az üzletet.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »