A nap témája: A PSZ szerint több mint kétezer tanár mondott fel eddig

Több mint kétezren adták be a felmondásukat az utóbbi hónapokban a státusztörvény miatt – mondta a Népszavának Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke. Az érdekvédő szervezet vezetője szerint ráadásul ez csak a biztos szám, nekik eddig háromezren jelezték, hogy felmondásra készülnek.

Ez a szám várhatóan növekedni fog, sokan ugyanis kivárnak szeptemberig, hogy kaphassanak valamennyi végkielégítést

– fogalmazott Gosztonyi Gábor. A PSZ alelnöke arról is beszélt a lapnak, hogy sokan tanév közben fogják elhagyni a pályát, így kétséges, hogyan fogják őket pótolni.

A szakszervezeti vezető úgy véli, a kormány a nyugdíjas tanárok visszahívásával igyekszik majd „elkenni” a munkaerőhiányt, ezért is tették lehetővé a törvényben a nyugdíjasok korlátlan visszafoglalkoztatását.

Érdekes ugyanakkor, hogy a Belügyminisztérium (BM) azzal kapcsolatban, hogy június eleje óta hány pedagógus adta be a felmondását, azt közölte:

,,A pedagógusok korábbi évektől eltérő munkaerőpiaci mozgásáról nincs ismerete.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink