A nap témája: A svájciak ,,Orbán-király birodalmáról” írnak

Orbán király birodalma” címmel közölt terjedelmes riportot Felcsútról és a Magyarországnak járó uniós forrásokról a svájci Neue Zürcher Zeitung (NZZ) – vette észre az rtl.hu.

A cikk középpontjában a felcsúti kisvasút áll, az Orbán-rendszer egészének szimbólumaként. A vonalat 1980-ban bezárták, Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt viszont újranyitották egy 6 kilométeres szakaszát, ami a kritikusok szerint valójában a semmibe vezet.

Az Orbán-kormány és az EU közti bizalmatlanság az NZZ szerint pont a kisvasúttal kezdődött, ugyanis a 2 millió euróval megtámogatott turisztikai projektben eredetileg napi 2500-7000 utast prognosztizáltak, de ennek az OLAF nyomát sem találta.

A cikk megjegyzi, Brüsszelből évente 2,5-5 milliárd eurót utalnak át Magyarországnak, ami a GDP körülbelül 3 százaléka, a költségvetési kiadásoknak pedig mintegy 6-7 százaléka. Csak ezek az uniós transzferek tudták fenntartani a gazdasági növekedést, ezek nélkül az összeomlás elkerülhetetlen lett volna.

A hosszú cikk részletesen bemutatja a felcsúti Orbán birodalmat, és elmagyarázza a svájci olvasóknak a rendszer eredetét, bemutatja a magyar politika számos szereplőjét, illetve az erősen torzul nyilvánosságot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink